Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
MTI

Jól sikerült a tavalyi év.

A 4iG Nyrt. a rekord eredményeket hozó 2020-as üzleti éve után

2,212 milliárd forint osztalékot fizet ki a társaság közgyűlési hatáskörben eljáró igazgatóságának döntése alapján, a kifizetés időpontját a likviditási helyzet függvényében a jövőben határozzák meg

- közölte a társaság az MTI-vel csütörtökön.

A 4iG tavaly valamivel több mint 2 milliárd, részvényenként 22 forint osztalékot fizetett a 2019-es üzleti év után a részvényeseknek.

(Illusztráció)(Illusztráció)

A társaság közleménye kiemeli, hogy az igazgatóság új taggal bővült, Pedro Vargas Santos David, a portugál alapkezelő csoport, az Alpac Capital vezérigazgatója és ügyvezető partnere személyében.

A 4iG Nyrt. nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti konszolidált beszámolóját

37,86 milliárd forint mérlegfőösszeggel, 7,68 milliárd forint saját tőkével és közel 3,44 milliárd forint adózott eredménnyel fogadta el az igazgatóság.

Az elfogadott éves üzleti jelentés szerint a 4iG a kitűzött céljait maradéktalanul teljesítette, eddigi fennállásának legjobb üzleti eredményét érte el. A 4iG IFRS szerinti konszolidált üzleti eredményessége jelentősen javult, adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) a 2019. évi 4,075 milliárd forintról 5,047 milliárd forintra emelkedett.

A 4iG tőkehatékonysági mutatói közül

25 százalékkal 54 forintra emelkedett az egy részvényre jutó EBITDA, 41 százalékkal, 82 forintra nőtt az egy részvényre eső saját tőke.

Közleményük szerint a cég megbízásai 2020-ban az oktatás, a gyógyszeripar, az egészségügy, valamint a logisztika, a járműipar és légi személyszállítás, a bankszektor és pénzügyi tanácsadás területéről származtak, de jelentős eredményeket ért el a licensz- és eszközbeszerzések, illetve infrastruktúra-üzemeltetés és az IT biztonság területén is.

A 4iG csoportnál közvetett és közvetlen formában dolgozó foglalkoztatottak száma 2020-ban 48 százalékkal 924-re nőtt.

A 4iG 20 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A részvények ára csütörtökön 625 forinton zárt. Egy éven belül a legmagasabb értékük 716 forint, a legalacsonyabb 488 forint volt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.