Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Alakul az új pénzintézet: a Magyar Bankholding Zrt. és az MTB Zrt. tett ajánlatot az MKB Nyrt. és a Takarék Jelzálog Nyrt. részvényeire.

December 30-án benyújtotta az MNB részére az MKB Nyrt. és a Takarék Jelzálogbank Nyrt. részvényeire vonatkozó kötelező nyilvános vételi ajánlatokat a Magyar Bankholding Zrt. és az MTB Zrt., valamint sor került azok publikálására a hivatalos közzétételi helyeken - derül ki a lapunknak elküldött közleményből.

Az ajánlattételre azt követően kerül sor, hogy a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és az MTB Zrt. meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket 2020. december 15-én a Magyar Bankholding Zrt.-be apportálták.

A közlemény szerint a nyilvános vételi ajánlattételre a kötelező törvényi szabályozással összhangban kerül sor. A jogszabályban meghatározott módon kiszámított részvényenkénti ajánlati ár 1985 forint az MKB Nyrt. részvényei, és 599,53 forint a Takarék Jelzálogbank Nyrt. „A” és „B” sorozatú részvényei esetében, illetve 5995,28 forint a „C” sorozatú részvényei esetében. Az ajánlattevő az MKB Nyrt. részvényei vonatkozásában a Magyar Bankholding Zrt., míg a Takarék Jelzálogbank részvényei vonatkozásában az MTB Zrt., amelynek meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket korábban szintén a Magyar Bankholding Zrt.-be apportálták.

A kötelező nyilvános vételi ajánlatokat az ajánlattevők benyújtották a tőkepiac felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Bank részére jóváhagyásra. A kötelező nyilvános vételi ajánlatok során lebonyolítóként az Equilor Befektetési Zrt. jár el.

Mint lapunk megírta, a gigabank a második legnagyobb pénzintézet lehet, az OTP után. Termékportfoliója, ügyfélállománya egyaránt alkalmassá teszi a magánszemélyek, a kis- és középvállalatok és nagyvállalatok kiszolgálására.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.