<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Senki sincs biztonságban a hozzá tartozó állami cégeknél.

A Népszava értesülése szerint újabb 40 embert rúgtak ki csütörtökön az egykoron Vitézy Dávid irányította Budapest Fejlesztési Központ (BFK) romjain létrehozott Nemzeti Közlekedési Központból. Ez már a második elbocsátó kör volt és biztosan nem az utolsó - írta a lap. Ezúttal a zöld park, illetve a HÉV infrastruktúra fejlesztésen, a budai fonódó projekten és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fővárosi campusberuházásán dolgozók kerültek sorra. Az egyik kirúgottnak állítólag azt mondták indoklásul, hogy „megbocsáthatatlan, hogy Budapest fejlesztésén dolgozott”.

Senki sem marad, aki értene a HÉV-hez. Fotó: mfor
Senki sem marad, aki értene a HÉV-hez. Fotó: mfor

Az NKK-ban a hírek szerint nem maradt egyetlen HÉV-vonalakhoz értő szakember se, így aligha kétséges a budapestiek és az agglomerációban élők számára az elmúlt évek legjobban várt közlekedési beruházásának leállítása. Ennek előjele volt, hogy júliusban már felfüggesztettek több ehhez kapcsolódó engedélyezési eljárást a fővárosi kormányhivatalban - fűzzte hozzá a portál. 

Tízezer milliárd forintnyi fejlesztést kellett konszolidálni, ezért eddig 2100 milliárd forint értékben, 270 beruházást függesztett fel a kormány – közölte Csepreghy Nándor, az Építési és Beruházási Minisztérium (ÉBM) parlamenti államtitkára a Portfolió csütörtöki konferenciáján.

Mindezek után a lap szerint érthető, hogy az NKK-ból hamarosan mindenkinek mennie kell. A még megmaradtak - nagyjából 150 ember a 330-ból - legalábbis így készülnek. De erre a sorsa juthat hamarosan a főként autópályákat, hidakat építő Nemzeti Infrastruktúra fejlesztő (NIF) Zrt. és a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. is, holott utóbbi kapta meg nem is olyan régen a nagy állami projektek levezénylését. Ez további akár több száz ember elbocsátását eredményezheti.