TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. április 30. 14:18
mfor.hu

A szervezők azután döntöttek így, hogy kiderült: augusztus 15-ig nem lehet 500 főnél nagyobb rendezvényeket tartani a koronavírus miatt.

Idén nem lesz se Sziget, se Balaton Sound, se VOLT fesztivál,

jelentette be a Sziget Szervezőiroda csütörtök délutáni közleményében arra reagálva, hogy ma Gulyás Gergely elmondta: a koronavírus-járvány miatt augusztus 15-ig nem lehet idehaza 500 főnél nagyobb rendezvényeket tartani.

„A mostani helyzetre nincs történelmi tapasztalat, ezért a megoldás kulcsa sincs a zsebünkben. Egyelőre csak végtelen szomorúságot érzünk, hogy a rengeteg munka, szeretet és odaadás, amit a kollegáink évtizedek óta ezekért a fesztiválokért és a vendégeinkért tesznek, idén semmivé vált”

– írja a közleményben Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

A főszervező szerint most mindenek előtt ki kell alakítani az elővételes jegyvásárlók számára az optimális  megoldást, legyen szó a jegyek jövő évi felhasználhatóságáról vagy a visszatérítés menetéről.

A kormány óvintézkedése gyakorlatilag lenullázni kényszerült az idei fesztiválszezont. Kádár szerint bár már korábban elindultak az egyeztetések a kormányzattal az esetleges segítségről, az iparágat érintő mentőcsomagról és a különféle szakmai szervezetek régóta egyeztetnek többfajta vészforgatókönyvről, de konkrét eredményre még nem jutottak a fesztiválszervezők a döntéshozókkal. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.