Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
MTI

A lengyel Luma Automation (LA) csoport vásárolta meg a precíziós fémmegmunkálással és autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozó Iron-Tech Zrt.-t.

A társaság közleménye szerint az LA csoport csoport leányvállalatainak száma a szigetvári társaság megvásárlásával hatra bővült, azok a fémmegmunkálás és a szerszám- valamint fémalkatrészek gyártásán belül egy-egy terület a specialistáinak számítanak.

Közölték: az LA csoport növekedési stratégiájának fontos pillére a - többi között a Denso, a Bosch, a BorgWarner vagy a Knorr-Bremse kiszolgálását végző és a precíziós fémmegmunkálás egyik vezető hazai szereplőjeként, továbbá autóipari, vasúti és gépipari alkatrészek beszállítójaként ismert - Iron-Tech megvásárlása.

A lengyel szakmai befektető a közép-kelet európai régió jelentős iparvállalataként beruházásokat, technológiai fejlesztést és létszámbővítést is tervez az akvizíciót követően a jelenleg 270 embernek munkát biztosító, több mint húsz esztendeje alapított Iron-Tech Zrt-nél.

A csoport portfolióbővítésével a gép- és járműipari cégek igényeinek jelentős részére kínál megoldást, ezzel az új tulajdonos jelentősen erősíti piaci pozícióit. Az LA a jövőben az innovatív digitális megoldásokra, az ipar 4.0 fejlesztésekre és a legmodernebb technológiák meghonosítására koncentrál, mind Szigetváron, mind lengyelországi leányvállalatainál - közölték.

A közleményben Janusz Paweleket, a Luma Automation igazgatótanácsának elnökét idézve kiemelték, hogy a csoport hosszú távon garantálja az Iron-Tech sikerét, emellett azáltal fontos képességekkel bővül az LA kínálata is. Az elnök szerint a tranzakció remek példája a magyar-lengyel vállalati együttműködéseknek, illetve annak a folyamatnak, amelynek részeként "a közép- és kelet-európai vállalkozások egyesítik erőiket és együttműködnek annak érdekében, hogy a globális gazdaságban erősebb versenytárssá váljanak" - vélekedett.

Az Iron-Tech Zrt. az MTI érdeklődésére a cég tavalyi eredményéről egyelőre nem tudott adatokat közölni, ugyanakkor jelezte: a társaság árbevétele 2020-ban meghaladta a 13,5 millió eurót. A nyilvános cégadatok szerint az Iron-Tech egy évvel korábban 5,8 milliárd forintos árbevétel mellett 1,148 milliárd forintos eredményt ért el.

A következő másfél évben a vállalat tervei között szerepel a vevők számára elérhető portfólió szélesítése, az értékesítés és az export növelése, a dolgozói létszám 10 százalékos fejlesztése és új berendezések beszerzése - írták.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.