<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A hazai sertéspiacon komolyabb szinten jegyzett Kurucz-csoport három cége is bedobta a törölközőt.

A 24.hu írása szerint sertéspiacon magát meghatározónak mondó, hajdú-bihari Kurucz-csoport három cége jelentett egyszerre csődöt a múlt héten:
•    a Kurucz Agro Mezőgazdasági Szolgáltató Kft.,
•    a Kurucz Farm Mezőgazdasági Kft.
•    és a Pig-Trade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Az ország egyik legmodernebb feldolgozója ment csődbe. Illusztráció. Fotó: Depositphotos Az ország egyik legmodernebb feldolgozója ment csődbe. Illusztráció. Fotó: Depositphotos

A lap arról is beszámolt, hogy nemcsak azért figyeltek fel a hírre sertéspiaci körökben, mert egy közepes méretű, összességében bőven 10 milliárd forint feletti forgalmú szereplő fizetőképessége rendült meg, hanem azért is, mert a kormányzat által kiemelten kezelt családi vállalkozások egyikéről van szó.

Az agrárkormányzat ráadásul évek óta önti a milliárdokat a sertéságazatba, hogy megfordítsa a trendet, és növekedni kezdjen a hazai állatállomány, a hústermelés volumene. Arra is sokat költenek, hogy időről-időre mentőövet dobjanak fizetésképtelenné váló cégeknek, akár ugyanazon vállalkozásnak, egymás után többször is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.