Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A magyar kereskedelmi bank közel 10 százalékos részvénycsomagja került ismeretlen kézbe, ám Mészáros Lőrinc és felesége tulajdonrésze így is alig változott, mert megszereztek egy hasonló méretű pakkot.

Két lépésben átalakul a Konzum Nyrt. leányvállalata, a Konzum Befektetési Alapkezelő által kezelt METIS és METIS 2. Magántőkealapok tulajdonrésze az MKB Bankban. A BÉT honlapján hétfőn közzétett tranzakciók eredményeként Mészáros Lőrinc és felesége Mészárosné Kelemen Beatrix a Metis és Metis 2. Magántőkealapok kizárólagos befektetőivé válnak, akik felhatalmazást adtak az alapok kezelését végző Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. igazgatóságának, hogy hozzák nyilvánosságra az alapok befektetőinek személyét.

A mai napon bejelentett ügyletek első lépéseként a METIS Magántőkealapból kiválással létrejött az EIRENE Magántőkealap, amely az MKB Bank 9,99 százalékos részvénycsomagját tulajdonolja. Az alap kezelését a Minerva Tőkealap-kezelő veszi át a Konzum-csoportól. Az ügylettel a METIS Magántőkealap tulajdonában lévő MKB részvénycsomag 45 százalékról 35,01 százalékra csökken, közölte a Konzum.

Az mfor.hu kérdésére, mely szerint az EIRENE Magántőkealap is a Mészáros család érdekeltségébe tartozik-e, a Konzum Nyrt. illetékesei azt közölték: "Kizárólag a Konzum-csoport kezelésében lévő Metis és Metis 2. magántőkealapok befektetői Mészáros Lőrinc és felesége Mészárosné Kelemen Beatrix." Jelenleg tehát az MKB Bank közel 10 százalékos tulajdonosának kilétét homály fedi.

Mint írják a tranzakciók második lépéseként a METIS 2 Magántőkealap kizárólagos tulajdonában lévő RKOFIN Befektetési és Vagyonkezelő Kft. a társaságot megillető elővásárlási jog alapján – előre láthatóan szeptember 15-ig - megveszi az MKB Bank Munkavállalói Résztulajdonosi Program Szervezettől a bank 9,62 százalékos tulajdonrészét megtestesítő törzsrészvényeit. A tranzakció zárását követően az RKOFIN 4 százalékról 13,62 százalékra növeli tulajdonát az MKB Bankban.

A szükséges felügyeleti eljárásokkal lezárt tranzakciókat követően a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt METIS és METIS 2. Magántőkealapok együttesen 48,63 százalékos tulajdonrésszel, illetve ezzel megegyező befolyással rendelkeznek majd az MKB Bank fölött.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.