3p

Ha már van egy szép kertünk, amiben szívesen teszünk-veszünk időnként, akkor biztosan akadnak benne termő növények is. Néhány paradicsomtő, eperpalánta, no meg persze a gyümölcsfák - s máris haraphatunk a kertünk zamatos terményeiből.

Ha a gyümölcs túl soknak bizonyul…

Olyankor jönnek szóba azok a megoldások, amelyekkel valamilyen formában feldolgozzuk ezeket. Az ujhazbodrogi.hu pálinkafőzés és borászat kategóriájában minden eszközt beszerezhetünk ezekhez.

Nézzük, mire jó a gyümölcsdaráló!

A gyümölcsdaráló egy igencsak hasznos szerkezet, amellyel a gyümölcsök feldolgozása, illetve az arra való előkészület sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé tehető. Össze sem hasonlítható a kézi munkával, nem véletlenül fejlesztette ki az emberiség már régen a darálásra alkalmas eszközöket.

A daráló segítségével őrleményt tudunk létrehozni, amely azután a pálinkafőzés vagy akár a lekvárkészítés alapanyagát is képezheti.

Milyen állagot érhetünk el a daráló alkalmazásával?

A gyümölcsdarálóval feldolgozott gyümölcsök állagát többek között az is befolyásolja, hogy milyen típusról van szó, hiszen mindegyiknek más a nedvességtartalma, illetve a keménysége. Alapvetően ez a vonásuk fogja meghatározni azt, hogy végül milyen pépet fogunk kapni. Nagyon fontos, hogy a csontos magokat mindenképpen eltávolítsuk a folyamat megkezdése előtt.

A péppel aztán tovább dolgozhatunk, attól függően megválasztva a lépéseket, hogy milyen finomság elkészítését tűztük ki célul.

Hogyan válasszunk ideális készüléket?

Az egyik fontos szempont feltétlenül az legyen, hogy mi magunk mennyire tudunk majd dolgozni vele. A feldolgozandó gyümölcsök fajtája is kérdéses lehet emiatt, hiszen ha keményebb fajtájúakkal szeretnénk dolgozni, akkor fontos, hogy a darálónak ezek se okozzanak gondot.

Szintén legyen elvárás, hogy a gyümölcsdarálót ne károsítsák a savak, hiszen akkor nem lesz igazán hosszú élettartamú a berendezés. Azt is fontoljuk meg, hogy pontosan mik a céljaink. 

Szeretnénk-e például, hogy a gyümölcsök akár különösebb előkészület nélkül, azonnal a gépbe kerülhessenek? Hiszen így akár kis darabokban is megkaphatjuk a húsukat, de ha szeretnénk, később tovább préselhetünk. 

Emellett választhatunk komolyabb berendezéseket is, de sok esetben az egyszerűbb, kisebb modellekkel is nagyon jól járunk. Akár olyan mellett is dönthetünk, mint az ANR Vajdasági gyümölcsdaráló, amely egyenesen a hordóra tehető. Ez azért nagyon előnyös, mert a felaprított gyümölcsök azonnal a helyükre kerülhetnek.

Kinek érdemes beszereznie egy gyümölcsdarálót?

Gyakorlatilag minden olyan kerttulajdonosnak vagy akár gyümölcsös gazdájának, aki nem szereti a pazarlást, és szeretné hasznosítani a fáradságos munkával megtermesztett, zamatos gyümölcsöket, praktikus eszköznek bizonyul. Gyorsan és egyszerűen készíthetjük elő a gyümölcsöket a későbbi feldolgozásra, legyen a cél gyümölcslé, lekvár vagy pálinka előállítása.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!