2018. november 6. 15:46
mfor.hu

Különös hackertámadás ért több ellenőrzött Twitter-fiókot is.
 

Hirtelen sok Elon Musk lett a Twitteren, ugyanis kreatív hackerek nem akárhogy lendültek támadásba: más cégek és személyek profiljait feltörve a Tesla vezérnek adták ki magukat, Elon Musk profilképét, nevét és leírását használva – írja a BBC.

Az áldozatok közt van például a brit divatmárka Matalan, a filmgyártó Pathe UK, valamint az amerikai könyvkiadó Pantheon Books is. A csalók a fizetett tweetekkel akarták becsábítani a hiszékenyeket, amely szerint Elon Musknak elege lett a Tesla vezetéséből, és lemondott, viszont 10 ezer bitcoint akar elajándékozni. Ugyan a kék pipák (a hitelesített fiókok jele) sokakat megtévesztettek, azért az mindenképpen árulkodó, hogy a csalók üzenetében egy helyen „bitcoic” szerepel bitcoin helyett.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.