2018. november 6. 15:46
mfor.hu

Különös hackertámadás ért több ellenőrzött Twitter-fiókot is.
 

Hirtelen sok Elon Musk lett a Twitteren, ugyanis kreatív hackerek nem akárhogy lendültek támadásba: más cégek és személyek profiljait feltörve a Tesla vezérnek adták ki magukat, Elon Musk profilképét, nevét és leírását használva – írja a BBC.

Az áldozatok közt van például a brit divatmárka Matalan, a filmgyártó Pathe UK, valamint az amerikai könyvkiadó Pantheon Books is. A csalók a fizetett tweetekkel akarták becsábítani a hiszékenyeket, amely szerint Elon Musknak elege lett a Tesla vezetéséből, és lemondott, viszont 10 ezer bitcoint akar elajándékozni. Ugyan a kék pipák (a hitelesített fiókok jele) sokakat megtévesztettek, azért az mindenképpen árulkodó, hogy a csalók üzenetében egy helyen „bitcoic” szerepel bitcoin helyett.

 

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!