2020. május 14. 06:48
mfor.hu

Újabb országgal bővül a kör, ahonnan az üzletemberek korlátozás nélkül léphetnek be az országba.

Eddig cseh, lengyel, német, osztrák, szlovák vagy koreai állampolgároknak valamint az ezekből az országokból hazatérő magyar állampolgároknak tette lehetővé a kormány, hogy korlátozás nélkül beléphessenek az országba, ha üzleti ügyben járnak, jártak el. Korábban a határon egészségügyi vizsgálat volt, ami után COVID-19 fertőzés gyanú esetén kijelölt karanténba kellett vonulni, vagy ha nem volt gyanú, akkor is 14 napra hatósági házi karanténba.

Most újabb ország csatlakozik a kivételezett körhöz: a Magyar Közlönyben megjelent friss rendelet Japánt is hozzácsapja a listához - innen hazaérkező magyar állampolgár, vagy Japánból tárgyalni érkező nem magyar állampolgár korlátozás nélkül beléphet az országba, ehhez azonban valószínűsítenie kell az üzleti célú utazás tényét.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.