2018. május 31. 11:32
mfor.hu

Az egy évvel korábbi 770 milliós veszteség is tetemes mínusz volt, amit tavaly sikerült majdnem duplázni.

Nem sikerült jól a HírTV 2017-es éve. Holott a bevételek nagyjából változatlanul alakultak, a 2,6 milliárd után 2,3-at könyveltek el, a személyi jellegű kiadások növekedése már a veszteséget hizlalta a cégnél.

Bérekre és járulékokra ugyanis a korábbinál 295 millióval többet, 2,2 milliárd forintot fordítottak. Így már üzemi szinten is kimutatható lett az 1,37 milliárd forintos veszteség, amit néhány millióval a pénzügyi eredmény csak tovább növelt. A végső eredmény pedig 1,4 milliárd forintos veszteség lett, ami szinte teljesen eltüntette a cég saját tőkéjét is, mindössze 53 millió forint maradt.

Ez pedig azt jelenti, hogy idén a fennmaradás érdekében drasztikus változtatásokra vagy tőke becsatornázására lesz szükség a Simicska Lajos tulajdonolta tévénél.

Fotó: MTI Fotó: MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.