2019. április 15. 19:07

A hónap végén az RTL Klub hétköznapi műsorrendje is komoly változások elé néz, visszatér ugyanis a csatorna egyik kedvelt műsora.

Az elmúlt héten már beszámoltunk arról, hogy az Exatlon Hungary hamarosan véget ér, és azt is megírta az mfor.hu, hogy milyen műsorok váltják majd a Palik László fémjelezte ügyességi realityt. Az Exatlon húsvétkor ér véget és ezt követően jön a visszatérő Bezár a bazár, és az új szereplőként debütáló A Bank. Korábban azt írtuk, nagy kérdés, hogy akár Majkáék, akár Stohl András vetélkedője mire lesz képes a folyamatosan magas közönségaránnyal futó Drága örökösök ellenében. Most viszont kiderült,  hogy emiatt csak részben kell, hogy aggódjon a TV2 vezetése, a versenytárs csatornán futó vígjáték sorozatot ugyanis előreláthatólag új műsor váltja fel.

Az RTL Klub hétfőn kiadott közleménye szerint április 29-től megkezdődik a Konyhafőnök-Visszavágó. A séfek csatájának előző évadában Rácz Jenő és mentoráltja győzedelmeskedett, így Sárközi Ákos most visszavágóra készül. A két Michelin-csillagos séf ismét csapatot választ magának, mégpedig 40 vállalkozó kedvű civil versenyzőből kerülhet ki a Válogatóhét fordulói során az a 12-12 fő, akiket a séfek majd heteken át mentorálnak, közölte a csatorna. Ők 24-en küzdhetnek meg a Konyhafőnök címért és a 10 milliós nyereményért. A séfek munkáját harmadik zsűritagként Fördős Zé segíti.

Április végén hétköznapi versenyzőkkel tér vissza a Konyhafőnök (Fotó: RTL Klub) Április végén hétköznapi versenyzőkkel tér vissza a Konyhafőnök (Fotó: RTL Klub)

Az is kiderült, hogy a Konyhafőnök-Visszavágó minden hétköznap 19:35 órától lesz látható az RTL Klubon. Ez pedig nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy a 6-tól 7-ig tartó Híradót követően a Fókusz kerülhet adásba, amit aztán követ a Konyhafőnök. A gasztroműsor előző évada alapján arra tippelnénk, hogy a gasztroműsor után a helyén maradna (kb. 21 órás kezdéssel) a Barátok közt.

Az RTL Klub beharangozott egy másik műsort is, amely viszont várhatóan csak ősszel kerül majd műsorba. Mint írták, Magyarországon elsőként az RTL Klubon lesz látható a világszerte számos országban hatalmas sikerrel futó Love Island párkereső show. Minden idők egyik legromantikusabb párkereső műsora többek között az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Németországban, Svédországban, Dániában is a nézők kedvencévé vált. A szerelmet megtalálni vágyók több héten át csodálatos, egzotikus környezetben, mesés helyszíneken igyekeznek megtalálni a kedvesüket. Az is kiderült, hogy a párkereső műsorvezetője az Éjjel-Nappal Budapestből ismert Lali lesz.
Bár mindig lehetnek meglepetések, de előztesen arra lehet számítani, hogy a Konyhafőnök nagyjából a Drága örökösökhöz hasonló számokat hozhat. Ha ez sikerül a gasztrorealitynek, akkor nehéz elképzelni olyan forgatókönyvet, amely alapján a TV2 meg tudná előzni a főműsoridőben, 18-49-es korcsoportban a vetélytársát.

Persze a múlt heti nézettségi adatok alapján az RTL Klub sem dőlhet hátra, sőt bele kellene húzniuk, mert a számukra legkedvezőbb 18-49-es korcsoportban főműsoridőben is nagyon feljött rájuk a TV2. Hétköznapokon ugyanis a Fókusz több alkalommal is alulmaradt az Exatlonnal szemben, így később a Drága örökösök hiába volt erősebb, mint az ügyességi vetélkedő a 19-23 óra közötti időszakban ez csak minimális előnyt biztosított összességében az RTL Klub számára. Már csak azért is, mert önmagához képest a Barátok közt is halványabban teljesített, de a késő esti műsorok is elmaradtak a korábbi számaiktól. Így például kedden az Alvilág című sorozat az egy héttel korábbi fellángolás után eddigi leggyengébb közönségarányával zárt, de a szerdai Toplista sem szerepelt még ilyen rosszul. Ebben persze az is közrejátszott, hogy  végéhez közeledő Bajnokok-ligája sorozat egyre több nézőt vonzott, és mind a keddi, mind a szerdai közvetítés magas közönségarányt hozott. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy az egy héttel korábbi számoktól ezúttal a hétfői Cápák között és a csütörtöki Gyertek át! is elmaradt. Szombaton nem volt meglepetés, a Mi kis falunk ezúttal is tarolt, a hét utolsó napján viszont nagyot betlizett az RTL. Míg ugyanis a Kellékfeleség a TV2 műsorán a nézők 19 százalékát érte el a kereskedelmi célcsoportban, addig a Star Wars klasszikus, a Jedi visszatér 8 százalék alatt maradt.

 

A 15. heti számokat összefoglalva azt láthattuk, hogy a 18-49-es korcsoportban főműsoridőben (19-23 óra között) ezúttal is hat estét az RTL Klub vitt, míg a vasárnap - már-már szokás szerint - a TV2-é lett. Heti átlagban, a csapnivaló vasárnap miatt az RTL Klub ismét veszített a közönségarányából, ezúttal 13,2 százalékot ért el. Miután a TV2 előrelépett, és átlagosan 12,1 százalékos közönségaránya volt, a két nagy csatorna közötti különbség egészen beszűkült. Vegyesen teljesítettek az RTL-es kábelcsatornák, tudta tartani az egy héttel korábbi szintet a F+, amely 4,2 százalékot ért el, míg a Cool visszaesett és a közönségaránya csak 2,6 százalékos volt. Visszaesett a Viasat3 (2,5% SHR) is, miközben a Duna TV (0,9% SHR) közönségaránya csak minimálisan változott.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.