2019. március 18. 18:25

A hétvégén véget ért A Tanár második évada, ennek záró epizódja lett a hét legnézettebb műsora a kereskedelmi célcsoportban.

A Tanár megy a Mi kis falunk jön

Az első évad impozáns számait követően nem okozott meglepetést, hogy idén is folytatódik A Tanár. A kérdés csak az volt, hogy a sorozat női főszereplőjével mi lesz, miután a felek narratívájától függően Ubrankovics Júliának nem hosszabbították meg a szerződését, illetve kirúgták. Helyette új karakterként Nagy Ervin mellé egyébként Trokán Nóra került.

Noha az első évad erős számait nem sikerült megismételni, és a nézettség elmaradt az egy évvel korábbi szinttől, az egyes epizódok többnyire felfele húzták a csatorna átlagát a 18-49-es korcsoportban. Nem volt ez másképp a befejező résszel, olyannyira, hogy a kereskedelmi célcsoportban a legjobban teljesítő műsor volt a múlt héten, miután ebben a kategóriában a tévé előtt ülők ötöde nézte, ami 300 ezer embert jelentett. A teljes lakosság körében ennél szerényebben teljesített, ugyanis 16,4 százalékos közönségarányt ért el, de így is top 10-es műsor volt.

Erős számokat hozott a finálé (Fotó: RTL Klub) Erős számokat hozott a finálé (Fotó: RTL Klub)

Ahogy arról korábban írtunk, szombattól az elmúlt évek talán legerősebb műsora tér vissza a csatornára, ugyanis ismét képernyőre kerül A mi kis falunk. A vígjáték eddig nagyon erősen teljesített és meglepő lenne, ha ez nem folytatódna a következő időszakban. A várakozásunk szerint a következő hónapokban a hét legnézettebb műsora címet gyakorlatilag előre ki lehet majd osztani a Pajkaszegen játszódó történetnek.

Vetélkedőkben erősít a TV2

A csatorna egy másik sikeres produkciója is visszatér majd, igaz, várhatóan csak az ősz folyamán. Az előzetes hírek szerint ugyanis a nyáron készülhet Nyerő páros újabb évada, és a Sorozatwiki írása szerint ősszel kerülhet majd a Sebestyén Balázs vezette celebes vetélkedő képernyőre. A Piramis-Fal csatában a műsorvezető ellenségévé avanzsált színész, Stohl András is új vetélkedőt kap, amely akár még az első félévben látható lehet a TV2-n.

Új vetélkedővel térhet vissza Stohl András (Forrás: TV2) Új vetélkedővel térhet vissza Stohl András (Forrás: TV2)

Ahogy arról több sajtótermék is beszámolt, a Piramis sikere után a színészt ismét egy tudás alapú játékban láthatjuk. A TV2 saját fejlesztésű kvízműsora már az előválogatóknál tart. A játékról előzetesen annyi derült ki, hogy különböző kérdésekre egységidő alatt négy lehetőségből választhatnak a játékosok, és a műsor főnyereménye minden kérdés megválaszolása után több mint 50 millió forint is lehet. Ráadásul nem ez lesz az egyetlen vetélkedő, hiszen idén már látható volt a Legyen Ön is milliomos!, illetve most fut a Pénzt vagy éveket, de ismét képernyőre kerül majd a Bezár a bazár is.

Elhunyt Baló György

Egy szomorú hír is napvilágot látott, hiszen a hazai televíziózás egyik elismert alakja, Baló György elhunyt. Az elmúlt évtizedben számos közéleti műsorot készítő szakember sokáig a köztévé munkatársa volt, majd az utóbbi években az RTL Klubon vezetett műsort. Egyebek mellett dolgozott a Híradó, az Aktuális, a Záróra, A Hét, Az Este, a Szólás Szabadsága és a Magyarul Balóval című műsorokban. Baló György 71 éves volt.

Nem csak egy kiváló tévéstől, de egy hazai csatornától is végleg el kell búcsúzni, ugyanis megszűnik az Echo TV. Figyelembe véve a kormányközeli média centralizációját, a hír talán nem olyan meglepő, hiszen elkezdődött a párhuzamos termékek racionalizálása. Elég arra gondolni, hogy a Magyar Idők is megszűnt, és így egy országos napilap maradt a portfólióban, a Magyar Nemzet.

Március 15 nagyon bejött az RTL-nek

A múlt heti műsorokra visszatérve érdemes megnézni, hogy az egyes napokon a legfontosabb műsorok hogy teljesítettek. Az nem jelent újdonságot, hogy az RTL egyik legerősebb programja a Drága örökösök, amely ezúttal is hozta a tőle megszokottak, de jól szerepelt a rendre előtte jelentkező Fókusz is. A TV2 esti műsorai közül az Exatlon is a megszokott számokat produkálta. Egy hete azt írtuk reményt keltő a csatorna számára, hogy a Pénzt vagy éveket napról napra jobb számokat hozott, ez azonban a mögöttünk hagyott héten nem folytatódott, inkább megtorpant a vetélkedő nézettsége. Ami az RTL késő esti műsorait illeti, érdemes megjegyezni, hogy a témáját tekintve itthon talán legkevésbé közönségcsalógatónak tűnő Cápák között továbbra is jó számokat tud, miközben a keddi krimi, az Alvilág nem tudott javítani.

A Toplista az egy héttel korábbihoz hasonló számokat produkált, a Gyertek át… viszont hajszálnyit javított. Az RTL Klub ugyanakkor a pénteken ezúttal jól járt a munkaszüneti nappal, hiszen az ünnephez csak nagyon távolról kapcsolódó Kincsem című magyar film remekelt. A mozikban is kasszasiket hozó produkció 750 ezernél is többet érdekelt.

Ahogy arról írtunk fent, A Tanár erős számokkal búcsúzott, vasárnap viszont sem az RTL, sem a TV2 nem tudott túl sok nézőt elvinni, igaz, aznap számos kisebb csatorna (F+, Cool, Super TV2, Mozi+, Comedy Central) esti műsora került a legnézettebb 50 program közé.

 

Összefoglalva a 11. hét adatait, azt láthattuk, hogy a két nagy kereskedelmi csatorna között ezúttal az RTL Klub javára nőtt a különbség, amiben az erős szombati számok mellett a pénteki meggyőző produkciónak is szerepe volt. A 18-49-es korcsoportban főműsoridőben (19-23 óra között) az RTL Klubot átlagosan a készülékek előtt ülők 14,9 százaléka követte, míg a TV2-nél ez az arány 11,2 százalékot tett ki. Ami a kábeltévéket illeti, a F+ 4 százalékot ért el, míg a Cool 3,1 százalékra kúszott fel. A Viasat3 (1,7% SHR) egyet visszalépet, hasonlóan a közszolgálati Duna TV-hez (0,8% SHR).

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.