2018. szeptember 26. 10:37
mfor.hu

Miközben 2,4 milliárd forintért ígéri a kormány az egri stadion felújítását, addig még mindig zajlik az egész állami sporttámogatási rendszer egyik legdurvább csalási ügye az Egri Járásbíróságon.

Az Egri Futball Club Kft. egykori vezetője a vád szerint 2011 és 2013 között összesen 105 millió forintot vett fel a klub pénztárából hamis számlák elkönyvelésével - a tárgyalás csütörtökön folytatódik az ügyben, ahol ítélethirdetés még nem várható.

A történet legszebb része azonban nem a könyvelési trükkökhöz kötődik. K. Zoltán a sikkasztás előtt még a Magyar Labdarúgó Szövetséget is "lehúzta" néhány millió forinttal. 2012-ben 49,5 millió forintot kért és kapott a szövetségtől azért, hogy a bajnokság első osztályába feljutó Eger stadionjában villanyvilágítást építsenek ki. Csakhogy az ügyvezető mindössze 10 millió forintot fordított a beruházásra, a maradék pénzt pedig elnyelte a klub könyvelése.

Az egyik vádpont szerint 30 millió forintot kért kölcsön egy angol üzletembertől, akinek azt a mesét adta be, hogy az MLSZ-től további 90 millió forintot fog kapni, plussz dőlni fognak a szponzori pénzek. Az ügyvezető azonban teljesen tisztában volt vele, hogy a pénzt sosem fogja visszafizetni.

(24.hu, Egri Ügyek)