2018. április 24. 05:46
mfor.hu

Viszonylag csendesen zajlott a tévés nézettségi verseny, a hétköznapokon az RTL volt az erősebb, a hétvégén viszont megosztozott a két csatorna.

Egy hete a Nagy Duett indulásakor arról írtunk, hogy a műsor korábban erősebb számokat hozott, hiszen a teljes népességben 1 millió feletti nézőszámokat tudott. Most viszont ez alatt startolt. A második heti adatokat elemezve azt láthattunk, hogy sokat nem változott a helyzet. A műsor 840 ezer embert ért el, ami továbbra is elmarad a korábbi számoktól, arra viszont elegendő, hogy a hét legnézettebb műsora legyen. A TV2 szórakoztató programja mind a kereskedelmi célcsoportban, mind a teljes lakosság körében megőrizte vezető pozícióját. A vasárnapi győzelem ráadásul úgy született, hogy az RTL Klub most nem tudott versenyre kelni velük.

Hozzá kell tenni, hogy egy nappal korábban a TV2 is hasonló cipőben járt, hiszen a szombati nézettségi rangsorból az RTL adása emelkedett ki. A kereskedelmi célcsoportban az akkor vetített Tanár a hét második legnézettebb programja lett, de a teljes népességben sem szerepelt rosszul az RTL új sorozata.

Ha már a nézettségi ranglista, akkor találtunk egy érdekességet. Annak ellenére, hogy a számok szerint az RTL és a TV2 közönségaránya inkább lefele tendál, a legnézettebb programok listáján a 18-49 évesek körében továbbra is domináns szerepet töltenek be. A szűrt rangsorban, ahol egy műsor csak egyszer szerepel, az első 25-ben csak az RTL, a TV2 és a F+ került be. Színesebb a kép, ha a teljes lakosságot nézzük, hiszen akkor a Duna TV-t, az ATV-t, a Super TV2-taz Izaura TV-t is ott találjuk a Top 25-ben.


Áttérve a hétköznapokra azt láthatjuk, hogy a Konyhafőnök folyamatosan jól teljesít. A főzős műsor nagyon bejött a nézőknek, ennek köszönhetően az RTL Klub a főműsoridőt (19-23 óra között) a 18 és 49 évesek körében folyamatosan hozza. Pedig a TV2 új vetélkedője, a Bezár a bazár nem csak az indulásakor, de azóta is megbízhatóan teljesít, ám a gasztrovetélkedővel szemben nem tud labdába rúgni. Till Attiláék műsorához képest viszont az Áll az alku jóval visszafogottabb teljesítményt nyújtott. Gundel Takács Gábor műsorának mostani szezonja hamarosan véget ér, pénteken 20:55-kor lesz látható az etap utolsó adása. Az Áll az alku mostani évada közepes sikerrel ment a TV2-n, a Sorozatwiki beszámolója szerint egyelőre nem tudni, hogy folytatódik-e.

Az viszont biztos, hogy Gundel Takács Gábort Ördög Nóra váltja majd, legalábbis ami a műsorsávot illeti. Vigyázat, szülővel vagyok! címen megújult formában tér vissza TV2 műsora, amelyben a népszerű hírességek szüleikkel látogatnak el a stúdióba. A párosokat ezúttal is Ördög Nóra kalauzolja majd az izgalmas játékok között. Nagy kérdés, hogy a celebeket felvonultató program mennyire mozgatja meg a nézőket, ahhoz ugyanis, hogy a csatorna felzárkózzon a kereskedelmi célcsoportban az RTL Klubhoz szükségük lenne egy erős programra.

A 16. héten az átlagos közönségarányt nézve az RTL Klub minimálisan visszacsúszott, köszönhetően a gyenge vasárnap miatt. míg a TV2 előrelépett. Előbbit a képernyők előtt ülők 13,7 százaléka nézte átlagosan (főműsoridőben a kereskedelmi célcsoportot vizsgálva), míg a TV2 közönségaránya 11,6 százalék volt. Némileg erősödött az RTL népszerűbb kábelcsatornája, a F+, amely 5,4 százalékos átlagos közönségarányt ért el, míg a Cool 3,5 százalékot. Ezzel ugyanakkor egy hajszállal megverte a Viasat3-at, amely 3,3 százalékot hozott. A középmezőny végén most is a Duna TV található, amely 1,1 százalékkal szerénykedik.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.