2018. április 4. 11:18
mfor.hu

Múlt héten két új műsorát is csatarendbe állította az RTL Klub. A nézettségi adatok alapján úgy tűnik, mindkettő bejött.

Úgy tűnik, ráérzett az RTL, hogy mivel tud sikert aratni a nézőknél. Múlt héten a hétköznapokon ugyanis A Konyhafőnök című gasztrovetélkedőjét indította el változatlan formátummal, de megújult zsűrivel. A sikerhez egyelőre úgy tűnik, ez is elég volt, hiszen a kereskedelmileg fontos korcsoportoban, a 18-49 évesek körében mind az 5 adás a legnézettebb műsorok közé került és szinte minden adással maga mögé tudta utasítani a versenytárs csatorna vetélkedőjét, A Piramist, mely Stohl András vezérletével a nézők jelentősebb hányadát tudta a tévékészülékek elé ültetni.

A múlt hét legnézettebb műsora azonban mégsem a fentiek közül került ki, hanem az RTL új saját gyártású sorozata, A Tanár lett az, amit a nézők 19,8 százaléka követett a kereskedelmileg fontos korcsoportban.

Hiába azonban a fenti, RTL számára kedvező számok, a teljes népesség körében továbbra sem tudnak az élre kerülni, hiszen a dobogón 2 Piramis adás és a TV2 hírműsora, a Tények szerepel.

Fotó: RTL Klub Fotó: RTL Klub

Nagy kérdés azonban, hogy mit hoz a következő hét április 9-e után. A TV2 sikert hozó műsora, A Piramis ugyanis véget ér, a nézők azonban nem maradnak vetélkedő nélkül, hiszen a csatorna indítja a Bezár a bazár! című kvízműsorát, ami egyben egy akciójáték is. A show ötvözi majd a klasszikus kvízjátékot és az ügyességi feladatokra épülő műsorokat. Ha a játékospárok jól válaszolnak a kvízkérdésekre, értékes másodperceket kapnak, hogy aztán az elnyert idő alatt minél több nyereményt szerezzenek a bazárból. Az biztos, hogy a TV2 komoly erőforrásokat szán erre a vetélkedőre is, amit jelez az, hogy a már többször bizonyított Tilla és Majka párosára bízták a műsor vezetését.

Bezuhant a TV2, tovább szárnyalt a Viasat

A 13. héten az átlagos közönségarányt nézve a két nagy kereskedelmi csatorna rosszul teljesített, hiszen az RTL Klubot és a TV2-t is a korábbinál kevesebben követték. Rosszabbul utóbbi járt, hiszen a 11,3 százalékos közönségarány múlt héten 10 százalékra zuhant, az RTL-nél azonban csak 13,4-ről 13,3-ra mérséklődött. Tovább menetel ugyanakkor a Viasat3, hiszen átlagos közönségaránya a legutóbbi megugrás után tovább tudott növekedni, 3,8 százalékról 4,2-re. A kisebb csatornák is javítottak: az F+ 5,7-ről 5,8 százalékra, a Cool pedig 3,1-ról 3,6 százalékra növelte a közönségarányát. A Duna TV-t ugyanakkor változatlanul a tévé előtt ülök 1,2 százaléka választotta múlt héten.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!