<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

A Paksi Atomerőmű 3 387 464 eurós közbeszerzést írt ki az úgynevezett pihentető medencék tisztítására, melyet a HEPENIX Műszaki Szolgáltató Kft. nyert el.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által üzemeltetett Paksi Atomerőmű 1-4. blokkjainak pihentető medencéi megértek a tisztításra, ezért közbeszerzést írtak ki három, egymással szorosan összefüggő feladat elvégzésére, s most meg is van a nyertes cég. 2019-ben ugyanerre a szolgáltatásra már keresték a vállalkozót, de úgy tűnik, csak most realizálódott a szándék.

Csak másodjára sikerült. Fotó: MTICsak másodjára sikerült. Fotó: MTI

A kiírás szerint az első feladat a négy darab pihentető medence fenéklemezének tisztítása:

„A medencefenék feltérképezésének elengedhetetlen feltétele a medencék aljának tisztítása, amely során festéket, szilánkjellegű hullott szennyeződést, iszap-jellegű lerakódást, sőt, akár idegen testeket is el kell távolítani. A cél, hogy a pihentető medence fenékrészén található varratok láthatóvá váljanak, hogy meg lehessen vizsgálni őket”.

A megbízó fémtiszta, szennyeződésektől mentes állapotot szeretne kapni a közbeszerzésen sikeres nyertes cégtől, amely a diósdi székhelyű, ám paksi fiókteleppel is rendelkező HEPENIX Kft. A megbízást nehezíti, hogy a medence aljának tisztítását vízzel feltöltött állapotban, üzemelési időn kívül kell elvégeznie a cégnek, s a tisztítás folyamatáról videófelvételt kell készítenie.

A HEPENIX Kft. 1991-ben alakult, mely 2013-ban vette fel főtevékenységként a tudományos kutatást és fejlesztést. A cégnek több, mint 2 milliárdos forgalma volt 2020-ban, viszont adózott eredménye a felére esett vissza. 2019-ben ugyanis 175,5 millió forintot, míg tavaly csak 85,4 milliót könyvelhetett el, ezért ezen most nagyot dobhat ez a megbízás. 

A második feladat a tisztítás után láthatóvá vált fenéklemezek varratainak vizuális vizsgálata, valamint az eredeti hegesztési varrattérképekkel való összehasonlítása. A vizsgálathoz az atomerőmű kiégett üzemanyagkazettái is a pihentető medencében maradnak (hogy mit is jelent ez, később még visszatérünk).

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.