2p

Az igazgatóság július 31-ével Demkó-Szekeres Zsoltot nevezte ki a pozícióra. 

Vezérigazgatói kinevezése előtt Demkó-Szekeres Zsolt 2019-től töltötte be a Keler vezérigazgató-helyettesi és banküzemi igazgatói pozícióját, mely idő alatt kulcsszerepet játszott a Keler CSDR engedélyezési folyamata első mérföldkövének, a Teljességi nyilatkozatnak a megszerzésében, valamint az SRD megfelelést biztosító zöldmezős rendszerfejlesztés vezetésében - közölte a társaság közleményében.

Demkó-Szekeres Zsolt az új megbízatása kapcsán kiemelte, hogy a legfőbb céljának tekinti, hogy a társaság ügyfeleivel közösen sikerre vigye a Keler Szolgáltatásfejlesztési Programját, ezzel is biztosítva, hogy partnereik egy megújult központi infrastruktúra elégedett ügyfelei legyenek. Emellett elkötelezett, hogy a Keler Zrt. minden támogatást megadjon a Keler KSZF Zrt. settlement banki modellváltásához, garantálva, hogy a társaság 2021-ben már egy CSDR szerint engedélyezett központi értéktárként működjön. 

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, növekedéssel zárta a múlt évet a központi értéktári és klíringszolgáltatásokat nyújtó Keler Csoport. A Keler Központi Értéktár Zrt. bevétele 6,643 milliárd forintot tett ki, ami éves összevetésben 13,8 százalékos növekedést jelent és 8,2 százalékkal haladja meg a tervezetett. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!