2p

Kívülről érkezik az új vezető.

2024. január 1-jétől Bacsó Gergely veszi át a vezérigazgatói és az igazgatóság elnöke pozíciót dr. Alexander V. Protsenkótól az Allianz Hungária Zrt.-nél – a szükséges hatósági engedélyezési eljárás előkészítése folyamatban van, derül ki a cég lapunknak küldött sajtóközleményéből.

Bacsó Gergely pályafutását a tanácsadás területén kezdte, amikor 2006-ban csatlakozott a McKinsey-hez. Mint a magyarországi McKinsey Insurance Practice vezetője, számos nemzetközi ügyféllel dolgozott, nemcsak hazai, de más európai országokban működő bankok és biztosítótársaságok vállalati transzformációjáért is felelt. Emellett vezető pozíciókat töltött be a McKinsey helyi digitális és technológiai üzletágában a QuantumBlackben és a budapesti FinTech & InsurTech Centre of Excellence-ben.

Bacsó Gergely januártól veszi át az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgatói posztját. Fotó: Allianz Hungária Zrt.
Bacsó Gergely januártól veszi át az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgatói posztját. Fotó: Allianz Hungária Zrt.

Alexander V. Protsenko 2019 óta töltötte be az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgatói és igazgatóság elnöki tisztségét. Működési ideje alatt a vállalat minden üzleti területén látható sikereket ért el, és elősegítette egy olyan vállalati kultúra létrejöttét, mely az innováción, valamint a kölcsönös tiszteleten és együttműködésen alapszik. Ezen felül sikeresen vezette át a szervezetet az elmúlt évek kihívásain és bizonytalanságain is. Alexander az Allianz Csoporton belül folytatja karrierjét, új pozíciójának bejelentése a közeljövőben várható.

“Szeretnénk kifejezni köszönetünket és hálánkat Alexandernek a transzformatív vezetéséért, és az Allianz Hungária Zrt. iránti elkötelezettségéért, és további sikereket kívánunk neki a jövőbeli törekvéseihez. Valamint nagy örömmel üdvözöljük Gergelyt a vállalatunknál, biztosak vagyunk benne, hogy érkezése az Allianz Hungária Zrt. felsővezetésébe a következő szintre emeli a transzformációs gondolkodást, és tovább erősíti az Allianz pozícióját a magyar piacon”

- mondta el a kinevezés kapcsán Petrosz Papanikolau az Allianz közép-kelet-európai régiós ügyvezető igazgatója.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!