Bitcoin ATM-et üzemeltek be Mosonmagyaróváron


A világon először egy bankfiók területén.

Forint és euro bankjegyek befogadására és kiadására is alkalmas Bitcoin ATM-et avattak fel Mosonmagyaróvár belvárosában, áll a készüléket üzemeltető Shinrai Kft. hétfői közleményében. A szöveg szerint ez az első olyan Bitcoin ATM a világon, melyet egy szolgáltatói fiókban szereltek be, az automata ugyanis a bankfüggetlen számlavezetési és egyéb virtuális pénzügyi szolgáltatásokat kínáló VirPay pénteken felavatott kirendeltségébe került.

A Shinrai Kft. által indított MrCoin.eu-n már évekkel ezelőtt megnyílt a lehetőség Bitcoin adásvételére. Bitcoin ATM-et beszereltek már korábban is, de 2014-ben nem szolgáltatói fiókban, hanem a budapesti Anker kocsmában helyezték üzembe az automatát. Ezen azóta már tízezernél is több tranzakciót bonyolítottak.

A mosonmagyaróvári készülék viszont többet tud budapesti társánál, ez a modell forint mellett euró bankjegyet is képes befogadni, illetve kiadni, és Bitcoin vétele és eladása mellett a későbbiekben Ethereum, Bitcoin Cash és Litecoin váltására is alkalmas lesz. Tört egységekben is, a jelenlegi egy egységre jutó árfolyamnál kisebb összeggel is lebonyolítható adásvétel az automatánál. Minimum vásárlási limit viszont van, ez 5000 forint.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
370 milliárd dollár vált semmivé 10 nap370 milliárd dollár vált semmivé 10 nap

A szerdai nagy zuhanást követően csütörtökön inkább kivárás jellemezte a Bitcoin piacát.

.
hirdetés
elrejt
 
.