Egy koreai bankkal bővül a kormány barátainak listája


Stratégiai megállapodást kötnek a KDB Bank Európa Zrt.-vel.

Hamarosan hetvenötre bővül a magyar kormány stratégiai partnereinek száma: egy múlt hét végi kormányhatározat szerint a KDB Bank Európa Zrt. is tagjává válik az illuszris társaságnak.

A határozatban mindössze annyi szerepel, hogy a nemzetgazdasági miniszternek gondoskodnia kell a stratégai együttműködési megállapodás aláírásáról a magyar kormány részéről.

Varga Mihály írja alá a papírokat

Varga Mihály írja alá a papírokat 

A kormány honlapja szerint a KDB Bank lesz a 75. olyan cég, amelyik ilyen megállapodást ír alá. Legutóbb a Wescast autóipari vállalat nyerte el ezt a megtiszteltetést, idén májusban. Előttük pedig a Bank of China, vagyis a távol-keleti pénzintézetekkel mostanában szívesen kött együttműködési megállapodást a kormány.

A KDB Bank 1989 óta van jelen Magyarországon, korábban Daewoo Bank Magyarország néven folytatta pénzügyi tevékenységét.

A bankot egyébként tavaly novemberben az MNB 29 millió forint bírsággal sújtotta, tőkeszámítási, számviteli, ügyletminősítési, fedezetértékelési illetve az informatikai és belső szabályozási  tevékenységét érintő hiányosságok miatt.

S hogy mire jó egy ilyen megállapodás? Korábbi cikkünkben összeszedtünk pár pontot, amelyek általában felbukkannak a dokumentumokban. Ezek főleg a versenyképesség javítását célozzák, a magyar befektetési lehetőségek bemutatásáról, a hazai árucikkek kínálatának bővítéséről szólnak, de vannak egyedi jellegű vállalások is.

mfor.hu 


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.