Egyre közelebb a miskolci közlekedési sztrájk


Bírósághoz fordultak a miskolci közlekedési dolgozókat képviselő szakszervezetek, miután a munkáltató válasz nélkül hagyta az elégséges szolgáltatások mértékéről szóló ajánlatukat - írta szerdai számában a Népszabadság.

A cikk szerint a szakszervezetek több sikertelen egyeztetés után a múlt héten hétfőn közölték a Miskolc Holding közlekedésért felelős cégével, az MVK-val, hogy tervezett sztrájkjuk idejére a törvényben meghatározott minimumnál valamivel nagyobb, 68 százalékos arányban vállalják az elégséges szolgáltatásokat. Ez nagyjából annyit jelent, hogy az óránkénti három járat helyett csak kettőt indítanak, ott viszont, ahol ennél ritkábban közlekedik a busz vagy a villamos, akár egy óra is lehet a várakozási idő egy járat megérkezéséig.

Zelenka László szakszervezeti vezető a lapnak azt mondta: türelmesen várták a munkáltató válaszát, elfogadja-e a érdekképviselet ajánlatát, de az MVK nem reagált, így hétfőn megfogalmazták, kedden pedig be is nyújtották a bíróságnak a dokumentumokat, amelyek alapján a bíró eldöntheti, milyen mértékben korlátozhatják a szakszervezetek sztrájk idején a közlekedést.
 
Taxik akadályozzák a bevárosi közlekedést 
 
MTI Cikkajánló

Itt az első 2017-es bérkalkulátor!


Számolja ki 2017-es nettóját

.
hirdetés
Az egyik legfélelmetesebbnek tartott lakótelepen is negyedmillió egy négyzetméter panelAz egyik legfélelmetesebbnek tartott lakótelepen is negyedmillió egy négyzetméter panel

A sokáig igazi no-go zónának tartott Havannán 242 ezer forint lett az átlagosan négyzetméter ár.

.
hirdetés
elrejt
 
.