Elhappolhatják a Starwoodot a kínaiak elől


Nem kerül kínai tulajdonba a Starwood Hotels & Resorts Worldwide amerikai szállodalánc, amely hétfőn bejelentette, hogy a Marriott International szállodalánc javított vételi ajánlatát fogadta el.

A készpénz és részvénycsere útján megvalósuló tranzakció eredményeként a világ legnagyobb franchise-lánca jön létre több mint 5500 hotellel és 1,1 millió szobával. Az ügylet értéke 13,6 milliárd dollár. A kínai Anbang Insurance Group egy héttel ezelőtt tett nem kötelező érvényű ajánlatot, amelynek értékét 12,8 milliárdról 13,16 milliárd dollárra emelte. Ezt ütötte ki a Marriott új javaslata.

Ezek a világ legextrémebb hoteljei

A Starwood megvételével a Marriott európai, latin-amerikai és ázsiai jelenlétét szeretné erősíteni. A Marriott szobáinak háromnegyede az Egyesült Államokban található, míg a Starwood bevételének kétharmada származik az Egyesült Államokon kívülről. A Marriott ezen kívül várhatóan profitál a Starwood design-központú, fiatalabb utazókra koncentráló szállodáiból is, valamint méretgazdaságossági előnyökből és a bővülő törzsvendég programból is.

A Starwood tavaly áprilisban jelentette be, hogy stratégiai megoldásokat keres hotelei jövedelmezőségének fellendítésére, a potenciális vevők között felbukkant az Intercontinental Hotels Group és a Hyatt Hotel is. A Marriott főbb márkái a Marriott's Courtyard, a Ritz-Carlton és a Fairfield Inn. A Starwoodé a Sheraton, az Aloft és a St. Regis.

MTITudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.