Elhappolhatják a Starwoodot a kínaiak elől


Nem kerül kínai tulajdonba a Starwood Hotels & Resorts Worldwide amerikai szállodalánc, amely hétfőn bejelentette, hogy a Marriott International szállodalánc javított vételi ajánlatát fogadta el.

A készpénz és részvénycsere útján megvalósuló tranzakció eredményeként a világ legnagyobb franchise-lánca jön létre több mint 5500 hotellel és 1,1 millió szobával. Az ügylet értéke 13,6 milliárd dollár. A kínai Anbang Insurance Group egy héttel ezelőtt tett nem kötelező érvényű ajánlatot, amelynek értékét 12,8 milliárdról 13,16 milliárd dollárra emelte. Ezt ütötte ki a Marriott új javaslata.

Ezek a világ legextrémebb hoteljei

A Starwood megvételével a Marriott európai, latin-amerikai és ázsiai jelenlétét szeretné erősíteni. A Marriott szobáinak háromnegyede az Egyesült Államokban található, míg a Starwood bevételének kétharmada származik az Egyesült Államokon kívülről. A Marriott ezen kívül várhatóan profitál a Starwood design-központú, fiatalabb utazókra koncentráló szállodáiból is, valamint méretgazdaságossági előnyökből és a bővülő törzsvendég programból is.

A Starwood tavaly áprilisban jelentette be, hogy stratégiai megoldásokat keres hotelei jövedelmezőségének fellendítésére, a potenciális vevők között felbukkant az Intercontinental Hotels Group és a Hyatt Hotel is. A Marriott főbb márkái a Marriott's Courtyard, a Ritz-Carlton és a Fairfield Inn. A Starwoodé a Sheraton, az Aloft és a St. Regis.

MTI
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
15 millióból venne lakást? Erre futja!15 millióból venne lakást? Erre futja!

A főváros belső kerületeiben szinte semmit sem lehet venni 15 millióért.

.
hirdetés
elrejt
 
.