Nagyon sok magyar céget vásároltak felA cégfelvásárlások és összeolvadások magyarországi piaca az első fél évben megközelítette a 980 millió dollárt, ami 12 százalékos növekedést jelent 2016 azonos időszakához képest - közölte az EY Magyarország csütörtökön. A hazai cégfelvásárlási piac ezzel 2011 első hat hónapja óta a legsikeresebb első fél évet zárta.

A félévente kiadott M&A Barométerből kiderül: az elmúlt hat hónapban összesen 66 tranzakció zárult le a tavalyi év első felének 64 felvásárlásához képest. A legnagyobb aktivitás az ingatlanszektorban volt tapasztalható, itt összesen 16 adásvételt zártak le. Ezt követte az élelmiszeripari szektor tíz tranzakcióval.

Jelentős változás, hogy a 100 millió dollár alatti ügyletek átlagos értéke jelentősen nőtt az előző évihez képest - olvasható ki a könyvvizsgáló cég elemzéséből.

KATA és KIVA-kalkulátor

Tudja, hogy mennyi adót kell fizetnie, ha a KATA (tételes kisadó) vagy a KIVA (kisvállalati adó) szerint adózik? Kalkulátoraink segítenek Önnek!
2017-es KIVA kalkulátor,
2017-es KATA kalkulátor

Másik figyelemre méltó tendencia az iparági átrendeződés. Idén is folytatódott az elsőként 2016-ban megfigyelt trend, azaz az IT szektor visszaesése és a feldolgozóipar megerősödése - állapította meg Dezse Margaret, a könyvvizsgáló cég üzletág vezetője.

Ahogy tavaly, idén is a helyi tranzakciók uralták a piacot, az ügyletek 59 százaléka magyarországi cégek közt ment végbe. A közép- és dél európai piacon összességében több mint 27 százalékkal csökkent az ügyletek száma a tavalyi év első félévéhez képest. A tranzakciók értéke ugyanakkor a teljes régióban jelentősen, több mint 42 százalékkal emelkedett.

MTI


Olvasta már?hirdetés
Itt a friss jelentés: 2823 milliárdos nyugdíjtartozást tart nyilván az MNBItt a friss jelentés: 2823 milliárdos nyugdíjtartozást tart nyilván az MNB

A tavalyi utolsó negyedévben 3 milliárddal csökkent az állomány.

.
hirdetés
elrejt
 
.