Önt is rákötik a szupergyors internetre


Jövőre meg mindenkit.

A Szupergyors Internet Program 2018 végéig minden magyar polgár, család és vállalkozás számára elérhetővé teszi a szupergyors internet hozzáférést – írja ma megjelent közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Az otthoni és vállalati internet használati sebesség jelentősen (minimum 30 Mbit/s) felgyorsul.

Az 1 millió háztartás fejlesztését célul kitűző program keretében mintegy 500 ezer háztartás számára európai uniós és hazai költségvetési támogatásból valósul meg a legalább 30 Megabites sávszélességet elérhetővé tevő fejlesztés, míg további 500 ezer háztartás elérése a távközlési szolgáltatók önerős vállalása keretében valósul meg.

Az önerős vállaláson alapuló fejlesztések közel fele, 230 ezer háztartás elérése sikeresen lezárult. A kormány 55 távközlési szolgáltatóval kötött megállapodást az önerős vállalásokról.

A konvergencia régiókban található 143 járásában idén tavasszal indulnak meg a pályázati támogatással megvalósuló fejlesztések, míg a közép-magyarországi régió járásaiban 2017 őszén kezdődhetnek meg a munkálatok.

Tavaly év végéig az eredetileg tervezett 178 ezer háztartás helyett 230 ezer háztartást értek el az önerős fejlesztések. Az érintett falvakban és városokban így a korábbihoz képest gyorsabb, jobb minőségű internetre fizethetnek elő a polgárok és a vállalkozások -  írja az NFM.

MTI


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.