Újabb rekord a Star Warstól


Rövid időn belül "elsüllyedhet a Titanic", ha nem történik valami váratlan fordulat, akkor a jövő héten átlépheti a 2 milliárdos bevételt a legújabb rész, Az ébredő Erő.

Rekordnagyságú, 33 millió dolláros bevétellel nyitott a Star Wars - Az ébredő Erő című film Kínában a gyártó Disney filmstúdió becslése szerint. J. J. Abrams filmje minden idők legnagyobb első napi bevételét hozta a filmstúdiónak a világ második legnagyobb filmpiacán és a legnagyobb szombati nyitó napi bevételt produkálta az ázsiai ország filmszínházaiban, számolt be az MTI.

Cégek tucatjai igyekeznek meglovagolni a Star Wars népszerűségét

A Star Wars sorozat legújabb, hetedik része immár nem az első komoly bevételi csúcsot állította fel, hiszen néhány napja az észak-amerikai piacokon lett minden idők legsikeresebb produkciója, annak ellenére, hogy még csak 20 napja játsszák az USA és Kanada mozijaiban a filmet. A szerdán tett bejelentés szerint a jegyeladások átlépték a 760,5 millió dolláros (22 milliárd forint) bevételt, amelyet annak idején az Avatar állított fel. Igaz, összbevételben még mindig a virtuális világban zajló történet viszi a prímet, de az elemzők szerint csak idő kérdése, hogy mikor előzi meg Az ébredő Erő.

Világszerte a mozipénztáraknál 1,6 milliárd dollárt hagytak a nézők csütörtökig. A kínai első napi rekordbevételek és világszerte a mostani hétvége újabb lökést ad majd a filmnek. Így nem lenne meglepő, ha a jövő hét végére átlépné a Star Wars film a 2 milliárd dolláros szintet. Ez eddig a fent említett Avatar mellett a Titanic című filmnek sikerült, amelyet azonban néhány héten belül maga mögé utasítana Az ébredő Erő.

Ami az első milliárdos mérföldkövet illeti ebben is a Csillagok Háborúja film immár a csúcstartó, ezt 12 nap alatt teljesítette a sci-fi. A korábbi csúcstartó, a Jurassic World, 13 nap alatt hozott egymilliárd dollárt meghaladó bevételt úgy, hogy a dinoszauruszos mozi a kínai piacon is az amerikai bemutatóval egy időben mutatkozott be.

mfor.hu
hirdetés
Van élet az Uber utánVan élet az Uber után

Az Uber által képviselt megosztás alapú üzleti modell itthon is egyre inkább virágzik.

.
hirdetés
elrejt
 
.