2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Gazdasági Kabinet tárgyalta a földadó esetleges eltörlését, Varga Mihály szerint ezzel a gazdák mellett állnak, mások szerint inkább a nagybirtokos Fidesz-holdudvarnak lenne igazán jó.

„A kormány a magyar gazdák mellett áll, a helyi földadó káros a magyar gazdaságra, ellenezzük bevezetésének minden formáját” – posztolta Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

Magyar Államkincstár (MÁK) adatai szerint csaknem száz magyarországi település él azzal az Orbán-kormány adta lehetőséggel, hogy települési adót szedjenek olyan adótárgyak után, amelyre más adó hatálya nem terjed ki. Ezek közül legalább 55 biztosan szed sápot termőföldek után (is).

A földadó – főleg a kisebb települések életében – fontos szerepet tölt be az önkormányzat gazdálkodásában, számos helyen a helyi iparűzési adó és a kommunális adó után a legnagyobb bevételt nyújtja. Fontos, hogy ez – ellentétben a központi költségvetéstől kapott normatív támogatásokkal – „nincs felcímkézve”, vagyis az adott település arra használja, amire szeretné. Így akár a működésre is költhetik, de felhasználhatják akár szociális célokra is.

A miniszteri posztra érkezett kommentek megoszlanak a vélemények a földadó eltörléséről, egyes vélemények szerint minél előbb el kellene törölni, mások azonban úgy vélik, ezzel a kormányzópárt a saját és holdudvarának nagybirtokokkal rendelkező tagjainak tenne nagyon jót.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!