1p

20 százalékkal magasabb a termelői ár mint tavaly. Ennél is nagyobb mértékben drágult a görög import, de még mindig olcsóbb, mint a hazai termés.

Az Agroinform nézte meg az egyik legkedveltebb szezonális gyümölcs, az eper árának alakulását az elmúlt hetekben. A hazai eper az idén 3800 forint/kilogramm termelői áron lépett a Budapesti Nagybani Piacra a 15. héten, ugyanakkor a szezonhoz közeledve – az előző évek trendjeinek megfelelően – a 20. héten már csak 1800 Ft/kg volt az eper, 20 százalékkal drágább, mint az előző év azonos időszakában, viszont 20 százalékkal olcsóbb, mint egy héttel korábban - írják.

Ugyanakkor ennél valamivel olcsóbban, 1600 forint körüli bruttó áron lehet a Nagybani Piacon görögországi importból származó epret venni. Ennek ára tavalyhoz képest 60 százalékkal nőtt, és az egy héttel korábbihoz képest is 18 százalékkal lett magasabb.

Persze a vásárlók a piacokon vagy az üzletekben a fentiektől eltérő árakkal találkozhatnak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!