2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Elindult a mikrocégeknek szánt összegek kifizetése.

Megkezdte a hentesüzletek támogatási összegének kifizetését az Agrárminisztérium (AM), amellyel a Herman Ottó Intézetet bízta meg; a februárban meghirdetett pályázat sikerét az bizonyítja, hogy 813 üzlet összesen 2 milliárd 515 millió forint értékben nyert el támogatást - közölte Nagy István agrárminiszter a tárca csütörtöki közleménye szerint.

Közműdíjakat és bérletidíjakat fizethetnek a pénzből a hentesek. Fotó: MTI/EPA/Vickie Flores
Közműdíjakat és bérletidíjakat fizethetnek a pénzből a hentesek. Fotó: MTI/EPA/Vickie Flores

A támogatással olyan mikrovállalkozások élhettek, amelyek tevékenységi körébe beletartozik a hús- és hentesáru kiskereskedelme, és azt a 2022. évben ténylegesen végezték is. A pályázat elnyerésének további feltétele volt annak vállalása, hogy a vállalkozás legalább 2023. december 31-ig folytatja a tevékenységét.

Fontos kikötés volt, hogy a pályázó a kérelem benyújtásakor nem állhatott felszámolási, végelszámolási vagy kényszertörlési eljárás alatt, illetve hogy köztartozásmentes legyen. Egy vállalkozás egy pályázat benyújtására kapott lehetőséget, függetlenül az általa üzemeltetett húsboltok számától, maximum 3,5 millió forint értékben.

A nyertes pályázók a támogatást közműdíjak (víz, gáz, villany, távfűtés, csatornadíj, telefondíj) finanszírozására, helyiségbérlet díjak rendezésére, valamint munkabér és annak járulékainak megfizetésére fordíthatják.
(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!