<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Manapság rengeteg elektronikai eszköz vesz körül bennünket az életünk minden területén, legyen szó munkáról vagy szórakozásról. Egy részük hordozható és elemmel, akkumulátorral működik, más részük elektromos hálózatról üzemel. 

A készülékek töltéséről töltőkábelek gondoskodnak, akár a hálózatról töltenénk, akár az autóban menet közben, az adapterek, átalakítók az egyes eszközöket teszik egymással kompatibilissé, használhatóvá. 

Hasznos holmik 

Az Ezone Elektronikai Áruház töltőkábelei, adapterei megkönnyítik elektronikai kütyüink használhatóságát. 

Sokáig egyértelmű volt, hogy ha vásárolunk egy új elektronikai készüléket, okostelefont, akkor azt automatikusan töltő- és adatkábellel együtt adják, aztán az Apple környezetvédelmi, környezettudatossági okokra hivatkozva már nem csomagolt az iPhone-ok mellé hálózati adaptert, majd követte még egy-két gyártó ezt a gyakorlatot. Ez oda vezetett, hogy mind többen kerestek adaptereket és kábeleket. 

Az egyes eszközök más-más töltési szabványt és protokollt támogatnak, emiatt vásárlás előtt érdemes ellenőrizni azokat a megfelelőség érdekében. 

A technológiák fejlődése, az egyes gyártók egyéni törekvései nyomán többféle szabvány létezik egymás mellett. Az adapterek gondoskodnak a kompatibilitásról annak érdekében, hogy az eszközök használhatóak legyenek. 

 

Túlhaladott technológiák?

Az elektronikai eszközök fejlődése nem áll meg, így korábbi népszerű technológiák néhány év elteltével korszerűtlenné válnak. Hogy ne kelljen megválni szeretett eszközeidtől, és használhatók maradjanak továbbra is, számtalan átalakító és adapter létezik ma már életünk megkönnyítésére, hogy ne kelljen megválni eszközeinktől.

Funkcióbővítés kütyükkel?

Ma már nemcsak a laptopokat, hanem az okostelefonokat is sokan használják munkaeszközként home office-ban, így egyre több funkciónak kell megfelelniük. 

Az egyre elegánsabb megjelenésű, lapos kivitelű elektronikai eszközök cserébe a kisebb helyigényért, szép külsőért, kevesebb porttal rendelkeznek, ami problémát jelenthet a használhatóság szempontjából. Szerencsére ma már van megoldás a plusz perifériák csatlakoztatására ilyen esetekben is a többportos hálózati eszközök, ún. hub-ok, illetve a különféle HDMI, videó-audió kábelek segítenek.

Autós utazások alkalmával is az utasok kényelmét szolgálják a különféle USB elosztók.

Az életet megkönnyítő adapterek

A hangtechnikában nagyon fontos a kiváló hangminőség, emiatt nem lényegtelen, hogy az egyes eszközök összekapcsolásával szenved-e hangminőségromlást egy eszköz vagy sem. Igény van régebbi eszközök újabbakhoz történő csatlakoztatására, ezt is kiválóan megoldják az adapterek, átalakítók. 

A legújabb többfunkciós töltőkábelek

A töltőkábelek az áramellátáson felül az adatátvitelt is támogatják, így elegendő lehet egyetlen kábel. A legújabb szabványnak, az USB-C-nek a mind szélesebb körű elterjedése egyszer majd szükségtelenné teszi az adaptereket, átalakítókat, de ma még nagy szükség van rájuk. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.