2007. szeptember 26. 06:04

Elkészült a Corvin sétány első irodaházának szerkezete. A Futureal sajtótájékoztató keretében ünnepelte a csoport elnöke által 'életteli multifunkcionális városközpontnak' titulált fejlesztés első mérföldkövét.

A Corvin mozi mögötti 22 hektáros területen 550 ezer négyzetméternyi épület létesül, ebben 2.800 lakás és 150 ezer négyzetméternyi iroda, valamint 60 ezer négyzetméter kereskedelmi létesítmény, 5 ezer parkoló és 20 ezer négyzetméter zöldterület lesz - ismertette az adatokat Futó Péter, a Futureal elnöke. Az első ütem a mozitól a Nagytemplom utcáig húzódik, 2009-re elkészül Ebben 800 lakás - ebből 500-at már eladtak - és 150 ezer négyzetméter iroda lesz. Jelenleg több mint 200 ezer négyzetméternyi épület készül.

Demszky Gábor főpolgármester elmondta, hogy a főváros 3,2 milliárd forinttal támogatja a beruházást. Csécsei Béla józsefvárosi polgármester pedig 8,5 milliárd forint támogatásról számolt be. Korábbi információ szerint a teljes beruházás 125 milliárd forintba kerül. (MTI)

A Corvin sétány projekt egyébként szerepel a Figyelő nyár elején összeállított rejtett (ingatlan) kincsek listáján.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.