<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az eurozónában mindenki a görögökre figyel, ami hatással van az euró mellett más devizákra is. Az álláspontok továbbra sem közelednek a megoldást illetően, áll a Commerzbank napi kommentárjában.

EUR/HUF (268,80 – 271,50): Csütörtökre halasztották a Magyar Bankszövetség és a NGM közötti megállapodás bejelentését. Elképzelhető, hogy az eredeti programot felülírta a Szurgutnyeftgaz és a kormány MOL részvénycsomag adásvétele, de az is lehet, hogy a tegnapra ígért program még nem volt teljes, és a feleknek szükségük volt még időre, hogy végleges formába öntsék a feltételeket, részleteket. A tegnapi optimista hangulat egyelőre úgy tűnik mára elpárolgott, inkább a borúlátás a jellemző mind a devizapiacokon, mind a részvénytőzsde-parketteken. A forint az euróval szemben éjfél körül még 269-nél járt, a piacnyitás után viszont átlépve a 270-es szintet, 270,50-ig menetelt. Mai napra oldalazást / enyhe gyengülést várunk.

EUR/USD (1,3975–1,4100): Kaotikus a helyzet az eurozónában, folyamatosan változnak az álláspontok a görög államadósság átszabása körül. Jean-Claude Juncker, az ECOFIN elnöke ellene van a teljes átstrukturálásnak, ő inkább az óvatos, finomhangolt lejáratmódosítások híve. A franciák kötik az ebet a karóhoz, nem adják a nevüket a csődhöz, így gyakorlatilag patthelyzet van - ezért gyengül az euró az utóbbi héten. A közeljövő legvalószínűbb szcenáriója szerintünk az lehet, hogy lesz egy pótcsomag, majd 1-2 év múlva következhet egy átstrukturálás. Ma nem érkezik fontos statisztikai adat Európából, de hiába is érkezne, úgyis mindenki a görögökkel foglalkozik. A helléneknél egyébként felröppent az előrehozott választás lehetősége, ugyanis komoly társadalmi feszültségeket okoz az 50 milliárd eurós privatizációs terv, amivel gyakorlatilag kiárusítanák a nemzeti vagyont. Az EUR/USD árfolyama ismét dollárerősödést mutat, a kedd esti 1,4120 feletti szintekről ma reggelre 1,4020-ig esett a kurzus. A dollár forinttal szembeni pályája az emelkedő trend folytatását sejteti mára: ugyan hajnalban 191 alatt is járt az USD/HUF jegyzés, reggel viszont már újra 193 áll a kereskedés célkeresztjében.

CHF/HUF (217,50 – 220,50): A héten történelmi rekordokat döntögető EUR/CHF árfolyam miatt újra téma lett a kereskedők, elemzők körében az interveniálás lehetősége. Az erős frank miatt újra defláció fenyegetheti a svájci gazdaságot, ami akcióra sarkallhatja az SNB-t, de a Commerzbank szakemberei szerint nem fog a jegybank piacra lépni, inkább tovább halasztják a kamatemelést szeptemberre.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.