TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Ha ránézünk a pénteki grafikonokra, az az érzésünk támadhat, hogy Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke bombát robbantott a tegnapi EKB-ülésen, holott a fő bejelentés, miszerint 30 milliárd euróra csökken (vagyis feleződik) a havi eszközvásárlás januártól, a piaci várakozásoknak megfelelően történt, írja John Hardy, a Saxo Bank elemzője.

A galambjellegű meglepetés az lehetett, hogy Draghi jelzése szerint a kötvényvásárlás nem feltétlenül ér véget jövő szeptemberben, és nem kizárt, hogy az EKB bejelent valamilyen puhítást a következő hónapokban. Az euró hirtelen gyengülése két okra vezethető vissza: az egyik az eurón lévő profitrealizálási nyomás, ami már az EKB ülés előtt megfigyelhető volt, a másik pedig az általános környezet, különösen az egyre erősödő várakozások az Egyesült Államok monetáris politikájával kapcsolatban. 

Az EURUSD éppen kijött egy egyértelmű fej és vállak alakzatból, amelyből – tisztán technikai szempontból – egy 1,1250-es célszint következne, de ha visszanézünk pár évet, akkor láthatjuk, hogy ennél feljebb, az 1,1450-es, 1,1500-as szinten van egy erős támasz. Az EURUSD-nek komoly hagyománya van abban, hogy megragad a kerek számoknál – legutóbb az 1,2000-es szinten akadt el éppen a növekedés -, és az 1,5000-es szint éppen alkalmas lenne egy újabb ilyen történetre.
 

Sűrű lesz a következő hét: ülést tart a Bank of Japan, inflációs adatok érkeznek az Egyesült Államokból és Európából, és nem utolsó sorban Trump elnök megnevezi jelöltjét a Fed elnöki székébe. 
 
mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.