<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A kereskedés előtt napvilágot látott makroadatok ugyan kiábrándítóak voltak, ám így is sikerült megtörni az elmúlt napok esését, és pluszban zártak a vezető New York-i tőzsdemutatók.

Három napig tartó csökkenés után emelkedéssel zártak szerdán a New York-i értéktőzsde vezető mutatói. A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 38,45 ponttal, azaz 0,31 százalékkal 12394,66 pontra nőtt. Az S&P 500-as mutató 4,19 ponttal, 0,32 százalékkal 1320,47 pontra emelkedett. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 15,22 ponttal, 0,55 százalékkal gyarapodott és 2761,38 ponton zárt.

A nap elején lefele indító tőzsdeindexek elsősorban annak hatására bizonytalanodtak el, hogy áprilisban a vártnál jobban, 3,6 százalékkal esett a tartós cikkek rendelése az Egyesült Államokban. Az elemzők 3 százalékos esést vártak. Az enyhe pozitív várakozásokkal szemben a közlekedési eszközök nélküli mutató is visszaesett, 1,5 százalékkal.

Nap közben azonban az olajár (és más nyersanyagok kurzusa is) töretlenül kúszott fel, ami a tőzsdeindexeket is segítette. A befektetők elsősorban energia-és nyersanyagipari, valamint ipari részvényeket vásároltak.

Az elemzők szerint meglehetősen kiszámíthatatlan a piac, a hangulat erősen változékony. Ennek oka, hogy az Európai Uniót sújtja a periféria országainak kiszámíthatatlanság, illetve az ott felhalmozódó problémák. Eközben a makroadatok az amerikai gazdaság lassulását jelzi. Az elmúlt időszak tapasztalatai, vagyis a Fed gazdaságélénkítő akciói azonban elveszi az élét a nagy pesszimizmusnak.

A szerdai nap fontosabb vállalati hírei közül említést érdemel az AIG részvények eladása, melyek az állami mentőcsomag ellenértékét jelentették két éve, és amely most ismét magánkézbe kerül majd. A jelentős mennyiségű részvény eladásának híre azonban 5 százalékos esést hozott szerdán.

A kedden debütált orosz internetes cég, a Yandex is megtorpant, és 9 százalékot esett, miután a bevezetés napján 55 százalékkal ugrott meg. Jelentős veszteséget szenvedtek el a Polo Ralph Lauren tulajdonosai is, a ruházati lánc papírjai 8 százalékot veszítettek, miután a vállalat negyedéves nyeresége 36 százalékkal zuhant.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.