TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Változatlanul 4 százalékon hagyta a kamatot az Európai Központi Bank athéni ülésén. A döntés főleg annak köszönhető, hogy az előrejelzések szerint lassulni fog a gazdasági növekedés az eurozónában.

Tavaly június óta változatlan az eurozóna kamatszintje, az EKB most sem változtatott a tavaly nyár óta bevett kamattartási gyakorlatán. A döntés megfelel az elemzői várakozásoknak, a szakemberek előzetesen azt várták, hogy az inflációs célok és a gazdaság lassulása miatt nem fognak változtatni a kamaton.

Az infláció áprilisban 3,3 százalék volt az eurozónában az első becslés szerint, ez csökkenés a márciusi 3,6 százalékos érték után, de még mindig elmarad az EKB 2 százalékos céljától. Ugyanakkor nem lehet mérget venni arra, hogy mostantól egyenesen lefelé vezet majd az infláció útja, ugyanis a tartósan magas energia- és élelmiszerárak miatt többen úgy vélik, hogy még nem vagyunk túl a nehezén.

A magas nyersanyagárak visszafoghatják a lakossági fogyasztást is, az pedig már hatással lehet a gazdaság növekedésére. Az elemzők már amúgy is lassulásra számítanak az euroövezetben a világ többi részéhez hasonlóan.

Az EKB illetékesei ma Athénban ültek össze, hogy döntsenek az alapkamatról, a frankfurti székhelyű pénzintézet minden évben kétszer tart kihelyezett üléseket más európai fővárosokban.

A brit jegybank, a Bank of England szintén ma döntött az alapkamatról, a vártnak megfelelően 5 százalékon hagyták a döntéshozók a szigetország rátáját.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.