2p

Ahogy a múlt csütörtöki nagy ugrás után megjegyeztük, további emelkedést valószínűsítünk. Ehhez a pénteki nap leszúrása, majd az onnan folytatott emelkedés is jó alapot teremthet. Kockázatot jelenthetnek azonban a nemzetközi folyamatok, hiszen akár a spanyol, akár a görög helyzet kapcsán történhetnek olyan dolgok, melyek a technikai jelzéseket is módosíthatják.

Alaphelyzetben csak a jelenlegi folyamatokat érdemes nézni és elemezni, hiszen az esetleges politikai döntésekre semmi hatásunk nem lehet. A folyamatokat a spekulánsok legfeljebb lereagálni tudják, irányítani nem.

Az elmúlt egy hét folyamatai mindenesetre további emelkedést valószínűsítenek, hiszen a csütörtöki kitörés után ugyan volt egy visszateszt, ez azonban az emelkedő trendet nem törte meg. Sőt, a pénteki délutáni felhúzásnak köszönhetően még pluszban is zárt a BUX, ami szintén optimizmusra adhat okot.

Felfele a 17500 pont körül szint lehet komolyabb ellenállás, addig kisebb hullámok mentén akár egy-két nap alatt felküzdheti magát a BUX. A 17500-as szint felett a 17800 körül lehet komolyabb megálló, majd azt esetleg áttörve a 18000 pont lehet a következő hetekben a végállomás.

Amennyiben hétfőn dél felé venné a piac az irányt, úgy a 16800, majd alatta a 16650 körül húzódó trendvonal jelent támaszt. Amennyiben ez utóbbi is letörik a hét első felében, úgy a múlt hetit fals kitörésnek kell tekinteni.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!