2017. február 28. 20:01

A csalódást keltő gyorsjelentés után ütötték az olajpapírt.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 810,78 pontos, 2,47 százalékos csökkenéssel, 32 061,33 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma kiemelkedően magas, 18,1 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. technikai elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta: a BÉT-en napok óta rossz a hangulat, ez alól a keddi kereskedés sem volt kivétel. A nyugat-európai piacokon ugyanakkor nem tapasztalható rossz hangulat, a DAX index 2 százalék feletti pluszban van.

A keddi esést az elemző szerint leginkább a Mol mélyrepülése táplálta. Az olajpapír hajnalban publikált jelentése szerint a negyedik negyedévben 139,6 milliárd forint EBITDA-t ért el, ami az egy évvel korábbinál 7, az elemzői várakozásnál pedig közel 8 százalékkal alacsonyabb. A Mol árfolyama 4,27 százalékkal csökkent, és a húszezer forintos lélektani szint is elesett. Az OTP ára is több mint 3 százalékkal esett, amely az elemző szerint eléggé túlárazott volt.

Kitért arra is, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban jelentős emelkedés volt a magyar piacon, így nem csoda, hogy elindult a korrekció. Hozzátette, bár ennek mértéke elég jelentős volt az elmúlt napokban, nincs ok pánikra. Úgy vélte, most arra érdemes figyelni, mikor ér véget az esés, nem gondolják ugyanis, hogy a mostani mélyrepülés egy trendforduló kezdete.

A Mol ára 890 forinttal, 4,27 százalékkal, 19 950 forintra csökkent, 4,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 290 forinttal, 3,32 százalékkal, 8450 forintra esett, forgalmuk 8,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 5 forinttal, 1,01 százalékkal, 490 forintra gyengült, forgalma 891,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 18 forinttal, 0,28 százalékkal, 6452 forintra csökkent, forgalmuk 3,5 milliárd forintot ért el.
 
MTI