<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Vegyesen teljesítettek szerdán a vezető ázsiai részvénypiacok, melyeket elsősorban a növekedési kilátások mozgattak. A Fed elnöke tegnapi beszédében azt mondta, hogy valószínűleg nem lesz újabb gazdasági ösztönzőprogram a június végén lejáró kötvényvásárlás után, ez pesszimizmust hozott a piacokra.

9449 ponton fejezte be a szerdai kereskedést a tokiói tőzsde Nikkei 225 indexe, ez 0,07 százalékkal volt magasabb a keddi záróértéknél. A hongkongi Hang Seng azonban 0,64 százalékkal visszaesett, míg a Shanghai Composite ugyanott zárt, mint legutóbb. 0,78 százalékos gyengülés volt megfigyelhető a dél-koreai Kospi esetében, míg a tajvani tőzsde vezető indexe 0,55 százalékot veszített.

Ben Bernanke, a Fed elnöke kedden egy nyilvános beszédében azt emelte ki, hogy az amerikai gazdaság növekedése továbbra is egyenetlen, a jelenlegi bizonytalan bővülés után azonban masszívabb növekedés jöhet. A jegybank elnöke szerint a magas munkanélküliség miatt a gazdasági növekedés visszafogott maradhat. A piac titkon abban reménykedett, hogy Bernanke most jelenti majd be a június végén lejáró kötvényprogram folytatását, azonban a Fed-elnök nem beszélt újabb ösztönzőprogram szükségességéről.

Az ázsiai piacokon a nap vesztese ismét a fukushimai atomerőművet üzemeltető Tepco volt, mivel sajtóhírek szerint a kormány jövő tavaszig az ország összes atomerőművét leállítaná. A pletyka 7,4 százalékos mínuszban taszította a vállalat részvényeit. A Nintendo 5,4 százalékot bukott, miután bemutatta legújabb konzolját, az elemzők azonban kételkednek afelől, hogy a cég meg tudja ismételni a Wii sikerét. Az exportra termelő cégek papírjai is csak szenvedtek szerdán, miután a japán jen egyhónapos csúcsra ment a dollárral szemben, az Acer és a Hyundai ennek köszönhette gyengülését.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.