2011. szeptember 8. 08:28

A piac nem vár meglepetést az EKB csütörtöki döntésétől, ám ennek ellenére az elmúlt napokban az euró folyamatosan gyengült a dollárral szemben. Addig csendes kereskedés várható, Trichet beszéde viszont felpezsdítheti a devizapiacokat, áll a Commerzbank napi kommentárjában.

EUR/HUF (274,00 – 277,00): A német alkotmánybíróság nem gördített akadályt a görög mentőprogram elé, Németország segíthet a görögökön. A hír érkeztével enyhe kockázatvállalási hullám bontakozott ki, az euró/dollár 1,41 fölé szökkent, míg az EUR/HUF árfolyam rövid időre 275 alatt is járt. A 275-ös szint úgy tűnik, hogy komolyabb támasz-szintnek minősül, nem is sikerült a forintnak alatta zárni tegnap. Ma reggel a német pénzügyminiszter nyilatkozott egy rádióadásban, hogy Németország kész segítő kezet nyújtani a helléneknek, de Athénon múlik, hogy a felé támasztott követelményeket teljesíti-e, vagy sem. Wolfgang Schauble leszögözte, ha Görögország nem tud eredményt felmutatni, akkor a hitel részletei visszatartásra kerülhetnek. A miniszter az olaszokat is sürgeti, hogy a megszorításokhoz minél hamarabb fogjanak hozzá. Ma az ECB sajtótájékoztatójáig oldalazó mozgást végezhet az EUR/HUF árfolyama, a Trichet beszéd viszont felpezsdítheti a devizapiacokat.

EUR/USD (1,4030 – 1,4120): Erős dollár, gyenge euró várja az ECB kamatdöntése utáni sajtótájékoztatót, 10 nappal ezelőtt 1,45 volt az EUR/USD, tegnap pedig már az 1,40 alatti szintet kóstolgatta. Ma is inkább az 1,40-hez közelebbi árfolyamok lesznek valószínűk, a 2 éves görög állampapírok ma is rekord magas hozammal forognak, már 55 százalék feletti hozamot fizet a 24 hónapos kötvény. A mai ECB kamatdöntésen nem várható, hogy változtatnának az 1,5 százalékos alapkamaton, a hamarosan leköszönő elnök várhatóan beszélni fog a növekedési kilátásokról, az olasz kötvényvásárlásokról, és persze a görögökről. Délután fél háromtól kiderül, hogy miként reagál a piac Trichet úr mondandójára. Az ECB sajtótájékoztató után hosszabb távon, a szeptember 20-21-én esedékes FOMC ülést követő bejelentés(eke)t fogják a kereskedők várni, talán mégiscsak lesz valamiféle gazdaságösztönzés a FED részéről.

CHF/HUF (227,00 – 229,00): Az árfolyamküszöb bevezetése óta meglehetősen unalmassá vált a CHF/HUF keresztárfolyama, a magas volatilitás már a múlté, ma 227-229 körüli frank/forint árfolyam várható.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.