<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

5,5 százalékra emelkedett az infláció májusban Kínában, ez 2008 júliusa óta a legmagasabb érték. Ez első ránézésre a további kamatemelés irányába hat, azonban az pozitív, hogy a befektetők és az elemzők erre az értékre számítottak. Eközben az ipari termelés a vártnál kevésbé lassult, ami a kínai növekedési kilátásokat javította.

Az áprilisi 5,3 százalék után az előzetes várakozásoknak megfelelően 5,5 százalékra nőtt a kínai infláció májusban. Utoljára 2008 júliusában volt ennél magasabb - 6,3 százalékos - a pénzromlás üteme - közölte a kínai statisztikai hivatal kedden. A Bank of America-Merrill Lynch elemzői szerint júniusban bázishatások miatt 6 százalék fölé ugorhat az infláció, hiszen egy évvel ezelőtt jelentősen csökkent a zöldségek ára. A szakemberek ugyanakkor arra számítanak, hogy az év végére 4-5 százalék környékére csökken majd a pénzromlás üteme.

Szintén kedden jelentették be a kínai hatóságok, hogy az ipari termelés 13,3 százalékkal nőtt májusban az egy évvel korábbihoz képest. Ez ugyan elmarad az áprilisi 13,4 százalékos bővüléstől, azonban az elemzők ennél gyorsabb ütemű lassulásra számítottak, a konszenzus 13,2 százalékos növekedést mutatott. A kiskereskedelmi forgalom 16,9 százalékkal nőtt év/év alapon májusban az áprilisi 17,1 százalék és a márciusi 17,4 százalék után.

A Merrill elemzői szerint a csökkenő kiskereskedelmi forgalom elsősorban az autóeladások visszaesésének köszönhető, melyek 3,9 százalékkal csökkentek májusban az egy évvel korábbihoz képest.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.