4p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Az ingatlanpiaci üzlet általában nagyon sok pénzről szól, és alapos körültekintést igényel, ennek ellenére vidám történetekben a 2008-as év is gazdag volt. A fürdőruhában érkező közvetítőtől kezdve a lakásban rajtakapott szeretkező párocskán át a valóságtól némileg elrugaszkodott hiteligénylőig széles volt a meghökkentő esetek tárháza, melyekből a Lakásmustra szemezgetett.

Annak ellenére, hogy rengeteg fórumban jobbnál-jobb tippeket lehet olvasni a sikeres lakáseladáshoz vagy éppen vásárláshoz, néha úgy tűnt, hogy ezek az információk nem mindenkihez jutnak el, mások pedig egész egyszerűen figyelembe sem vették a külső körülményeket, úgy kerültek mulatságos helyzetbe.

Luxuslakást bikinben

Vételi ajánlat helyett csak elismerő füttyöket és kacér tekinteteket zsebelhetett be a budai ingatlanközvetítő hölgy, akik egy sokmilliós családi házat próbált értékesíteni a II. kerület elegáns részén. Komoly érdeklődő azonban csak ritkán jelentkezett, így amikor végre megcsörrent a telefonja, a vonal végén egy érdeklődővel, azonnal hátrahagyott mindent, és indult a helyszínre lakást mutatni. Buzgóságával csak az volt a probléma, hogy a helyszínen szembesült azzal a ténnyel, miszerint a ruháit is a strandon felejtette, így az öltönyös-elegáns vevőknek egy szál bikiniben és papucsban mutatta meg a valóban egyedülálló családi ház szépségeit.

Szerelmes ingatlanos

Másik hősünk, egy igazi 40-es amorózó, aki aktuális barátnője helyett véletlenül egyik legfontosabb ügyfelének küldte el érzelmes vallomását. Az ügyfél valóban várta az ingatlanos jelentkezését, de valószínűleg még a legvadabb álmaiban sem arra a szövegre számított, ami telefonjára megérkezett: "Egyetlen kicsi tubarózsám, alig várom, hogy kinyílj a kertecskémben". Hogy a szerencsés hölgynek mit küldött barátunk, azt egyelőre sűrű homály fedi.

In flagranti a panelben

A kulcsos lakások egyik érdekes jellemzője, hogy néha olyanokat talál ott a mutatásra érkező ingatlanos, akikre a legkevésbé sem számít. A külföldről hazatelepülni kívánó idős ügyfelekkel együtt a lakásba lépve megdöbbenve észlelték, hogy egy könnyed délutáni szerelmeskedésbe csöppentek, melynek résztvevői a tulajdonos egyik rokona, és annak – hogy is lehet ezt finoman megfogalmazni – rövid idővel azelőtt megismert partnere. A történet pikantériája, hogy a buja párocska néhány perc türelmet kért, hogy befejezhessék az akciót.

Ide nekem a csillagokat is

Még a sokat tapasztalt hitelügyintéző is gondolkodóba esett, amikor egy viszonylag jól öltözött Ügyfél jelent meg pultjánál, aki lakáshitelt szeretett volna felvenni. A leendő vásárló előadta, hogy ő Budán 40 millió körül gondolkodik, meg is nevezett egy viszonylag elitnek számító környéket. A kérdésre, miszerint mennyi önerővel és havi jövedelemmel rendelkezik, azonban mosolyogva így válaszolt: semmivel, ő ezt úgy gondolta, hogy majd elkezd fizetni, ha lesznek bevételei.


Letakart nagymama

Sokszor előfordul az ingatlanközvetítő szakmában, hogy olyan lakást kell megmutatni, ahol valamelyik szobában beteg ember fekszik, akit nem is nagyon lehet elmozdítani. Ilyenkor a legtöbb esetben azon a helyiségen nagyon gyorsan átmennek, hiszen a szituáció mindenkinek egy kicsit kellemetlen. Talán éppen ennek elkerülésére egy belvárosi lakásban a tulajdonos a helyiségben szunyókáló nagymamát gyakorlatilag teljesen eltűntette a vevők szeme elől, óriási riadalom csak akkor tört ki, amikor a szépen bevetett ágy hirtelen mozogni kezdett, majd több tüsszentés is hallatszott.

Teljeskörű felmosás

Nagyot néztek a vevők, amikor a kiváló állapotúnak hirdetett VII. kerületi társasházi lakásban komoly vizesedés nyomait fedezték fel. Így persze már nem volt annyira érdekes a lakás, illetve csak jóval alacsonyabb áron, ám a tulajdonos nem tágított, és azt próbálta előadni, hogy a falak igazából nem vizesednek, csak a takarítónő "teljeskörűen felmosott". Az üzletből persze így sem lett semmi.

Reméljük, Önökkel semmi rendkívüli nem fordul majd elő 2009-ben az ingatlanpiacon, ennek jegyében kíván Boldog Új Évet a Lakásmustra csapata!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!