2017. május 8. 07:25

A francia elnökválasztás eredménye megnyugtatta a befektetőket, erősödött ennek hatására az euró.

Ahogy arról vasárnap este az mfor.hu is beszámolt, Emanuel Macron nyerte a francia elnökválasztást, miután a második fordulóban megszerezte a szavazatok 65,8 százalékát, Marine Le Pen 34,2 százalékot kapott. Az új elnök megígérte Angela Merkelnek, hogy hamarosan Berlinbe látogat, és beszélt Theresa May brit miniszterelnökkel is. Az elnökválasztás hivatalos eredményét az alkotmányos tanács jelenti be csütörtökig.

Az Equilor hétfő reggeli gyorselemzése szerint Macron győzelme önmagában nem garancia arra, hogy politikai programját sikeresen véghez vigye, melyhez szükséges a parlamenti többség támogatottsága is. Emiatt izgalmasnak ígérkezik a francia nemzetgyűlési, vagy más néven parlamenti választás is, melynek két fordulója június közepén esedékes. A tegnapi választás eredményére az euró átmenetileg erősödni kezdett, de egyelőre nem tudott 1,10 felett maradni az euró-dollár árfolyam. Az euró a vasárnapi megugrás után hétfőn reggel minimálisan korrigált, és továbbra is az 1,10-es szint körül kereskednek vele.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.