2017. május 8. 07:25

A francia elnökválasztás eredménye megnyugtatta a befektetőket, erősödött ennek hatására az euró.

Ahogy arról vasárnap este az mfor.hu is beszámolt, Emanuel Macron nyerte a francia elnökválasztást, miután a második fordulóban megszerezte a szavazatok 65,8 százalékát, Marine Le Pen 34,2 százalékot kapott. Az új elnök megígérte Angela Merkelnek, hogy hamarosan Berlinbe látogat, és beszélt Theresa May brit miniszterelnökkel is. Az elnökválasztás hivatalos eredményét az alkotmányos tanács jelenti be csütörtökig.

Az Equilor hétfő reggeli gyorselemzése szerint Macron győzelme önmagában nem garancia arra, hogy politikai programját sikeresen véghez vigye, melyhez szükséges a parlamenti többség támogatottsága is. Emiatt izgalmasnak ígérkezik a francia nemzetgyűlési, vagy más néven parlamenti választás is, melynek két fordulója június közepén esedékes. A tegnapi választás eredményére az euró átmenetileg erősödni kezdett, de egyelőre nem tudott 1,10 felett maradni az euró-dollár árfolyam. Az euró a vasárnapi megugrás után hétfőn reggel minimálisan korrigált, és továbbra is az 1,10-es szint körül kereskednek vele.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.