2011. október 3. 05:34

1,3316-ig esett az euró a dollárral szemben hétfőn reggel, ami 8 hónapos mélypontnak felel meg. A dollár erősödése mellett a svájci frank is erőre kapott, míg a forint 294 felé gyengült az euróval szemben.

Az euró vesszőfutását a görög dráma újabb epizódja hozta el, mely szerint Görögország idén az újabb megszorító intézkedések ellenére sem tudja tartani 7,8 százalékos hiánycélját. Sőt, a jövő évre tervezett 6,5 százalékot sem.

Az euró-dollár keresztárfolyama az elmúlt egy évben

Az euró mélyrepülése az euró-frank keresztárfolyamban is testet ölt annak ellenére, hogy a svájci kormány egy szakértői csoportot bízott meg azzal, hogy a negatív kamat lehetséges  bevezetésének következményeit vizsgálja meg. Az euró-frank jegyzés jelenleg 1,214-en áll, vagyis úgy tűnik, a piac egyre kevésbé hisz abban a pletykában, miszerint a svájci jegybank, az SNB 1,25-ig tolná fel a mostani 1,2-es szintről az árfolyamküszöböt.

A nemzetközi devizapiaci mozgások ma reggelre így 294 forintos eurót, 242,1 forintos svájci frankot és 220,7 forintos dollárt eredményeztek.


mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.