2011. október 3. 05:34

1,3316-ig esett az euró a dollárral szemben hétfőn reggel, ami 8 hónapos mélypontnak felel meg. A dollár erősödése mellett a svájci frank is erőre kapott, míg a forint 294 felé gyengült az euróval szemben.

Az euró vesszőfutását a görög dráma újabb epizódja hozta el, mely szerint Görögország idén az újabb megszorító intézkedések ellenére sem tudja tartani 7,8 százalékos hiánycélját. Sőt, a jövő évre tervezett 6,5 százalékot sem.

Az euró-dollár keresztárfolyama az elmúlt egy évben

Az euró mélyrepülése az euró-frank keresztárfolyamban is testet ölt annak ellenére, hogy a svájci kormány egy szakértői csoportot bízott meg azzal, hogy a negatív kamat lehetséges  bevezetésének következményeit vizsgálja meg. Az euró-frank jegyzés jelenleg 1,214-en áll, vagyis úgy tűnik, a piac egyre kevésbé hisz abban a pletykában, miszerint a svájci jegybank, az SNB 1,25-ig tolná fel a mostani 1,2-es szintről az árfolyamküszöböt.

A nemzetközi devizapiaci mozgások ma reggelre így 294 forintos eurót, 242,1 forintos svájci frankot és 220,7 forintos dollárt eredményeztek.


mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.