TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. április 10. 11:24

5,25 százalékról 5 százalékra csökkentette az alapkamatot a Bank of England, a döntés nem okozott meglepetést, az elemzők erre számítottak.

A brit jegybank célja, hogy segítse a gazdaság kilábalását a válságból, a kamatcsökkentéstől azt várják, hogy nőni fog a likviditás, csökken majd a hitelek költsége. Az inflációs félelmek egyelőre nem erősek, így megtehette a jegybank, hogy csökkentse a kamatlábat.

Legutóbb február elején csökkent a brit kamatszint, akkor a korábbi 5,5 százalékról 5,25 százalékra módosított a Bank of England. A szervezettől egyébként szokatlan a kamatcsökkentés, mivel korábban nem volt példa hasonló hullámra, mint ami a tavlyi év végén kezdődött. December óta ez volt a harmadik csökkentés, 5,75 százalékról rendre 25 bázispontonként vitték lejjebb az alapkamatot.

Az elemzők szerint a mostani döntés hátterében az áll, hogy a pénzügyi piacok hónapok óta bajban vannak, az utóbbi időben pedig a lakáspiacról is rossz hírek érkeztek. A piaci szereplők üdvözölték a mai döntést, és további csökkentésekre bíztatják a központi bankot.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.