<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

5,25 százalékról 5 százalékra csökkentette az alapkamatot a Bank of England, a döntés nem okozott meglepetést, az elemzők erre számítottak.

A brit jegybank célja, hogy segítse a gazdaság kilábalását a válságból, a kamatcsökkentéstől azt várják, hogy nőni fog a likviditás, csökken majd a hitelek költsége. Az inflációs félelmek egyelőre nem erősek, így megtehette a jegybank, hogy csökkentse a kamatlábat.

Legutóbb február elején csökkent a brit kamatszint, akkor a korábbi 5,5 százalékról 5,25 százalékra módosított a Bank of England. A szervezettől egyébként szokatlan a kamatcsökkentés, mivel korábban nem volt példa hasonló hullámra, mint ami a tavlyi év végén kezdődött. December óta ez volt a harmadik csökkentés, 5,75 százalékról rendre 25 bázispontonként vitték lejjebb az alapkamatot.

Az elemzők szerint a mostani döntés hátterében az áll, hogy a pénzügyi piacok hónapok óta bajban vannak, az utóbbi időben pedig a lakáspiacról is rossz hírek érkeztek. A piaci szereplők üdvözölték a mai döntést, és további csökkentésekre bíztatják a központi bankot.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.