2008. április 10. 11:24

5,25 százalékról 5 százalékra csökkentette az alapkamatot a Bank of England, a döntés nem okozott meglepetést, az elemzők erre számítottak.

A brit jegybank célja, hogy segítse a gazdaság kilábalását a válságból, a kamatcsökkentéstől azt várják, hogy nőni fog a likviditás, csökken majd a hitelek költsége. Az inflációs félelmek egyelőre nem erősek, így megtehette a jegybank, hogy csökkentse a kamatlábat.

Legutóbb február elején csökkent a brit kamatszint, akkor a korábbi 5,5 százalékról 5,25 százalékra módosított a Bank of England. A szervezettől egyébként szokatlan a kamatcsökkentés, mivel korábban nem volt példa hasonló hullámra, mint ami a tavlyi év végén kezdődött. December óta ez volt a harmadik csökkentés, 5,75 százalékról rendre 25 bázispontonként vitték lejjebb az alapkamatot.

Az elemzők szerint a mostani döntés hátterében az áll, hogy a pénzügyi piacok hónapok óta bajban vannak, az utóbbi időben pedig a lakáspiacról is rossz hírek érkeztek. A piaci szereplők üdvözölték a mai döntést, és további csökkentésekre bíztatják a központi bankot.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.