TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. május 26. 14:19

Mintegy egymilliárd forintos adózás utáni nyereséggel zárta tavalyi évét a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) - áll a társaság szerdai közleményében.

Tavaly 4,9 millió tonna árut, és 4,6 millió embert jutatott el úti céljához; a nyereség egyik kiváltója, hogy a vasúttársaság a MÁV Cargo privatizációból kiszállva az Európai Unió elvárásainak megfelelően eladta a legnagyobb magyar vasúti áruszállítóval közösen tulajdonolt cégekben lévő részesedéseit. A magyar-osztrák vállalat árbevétele 26,1 milliárd forint volt a 2008-ban kimutatott 31,5 milliárdos érték után.

"Az eredményesség záloga, hogy beruházásokkal és fejlesztésekkel készültünk fel a jövőre, ezek jelentős részébe pedig már 2009-ben belekezdtünk" - idézi a közlemény Székely Csaba vezérigazgatót, aki utal arra, hogy a közel 50 milliárd forintos, az EU által 2009 nyarán jóváhagyott modernizációs programjuk költségeinek 85 százalékát Brüsszel állja.

A rekonstrukció első ütemében 22 kilométeren új pályát építenek, megkezdték a megállóhelyek átépítését, villamosítják a Szombathely-Körmend-Szentgotthárd vonalat, korszerű biztosítóberendezést telepítenek a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd szakaszra, 4 új villamos-motorvonatot vásárolnak, és Sopronban egy közúti alul-, Szombathelyen pedig egy felüljárót építenek - sorolta a vezérigazgató. Az idei évvel kapcsolatban a vezérigazgató úgy vélekedett: bár elemzők szerint kifelé halad az ország a recesszióból, az alagút vége még nem látszik, ezért nehéz évvel számolnak.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.