2p

Mintegy egymilliárd forintos adózás utáni nyereséggel zárta tavalyi évét a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) - áll a társaság szerdai közleményében.

Tavaly 4,9 millió tonna árut, és 4,6 millió embert jutatott el úti céljához; a nyereség egyik kiváltója, hogy a vasúttársaság a MÁV Cargo privatizációból kiszállva az Európai Unió elvárásainak megfelelően eladta a legnagyobb magyar vasúti áruszállítóval közösen tulajdonolt cégekben lévő részesedéseit. A magyar-osztrák vállalat árbevétele 26,1 milliárd forint volt a 2008-ban kimutatott 31,5 milliárdos érték után.

"Az eredményesség záloga, hogy beruházásokkal és fejlesztésekkel készültünk fel a jövőre, ezek jelentős részébe pedig már 2009-ben belekezdtünk" - idézi a közlemény Székely Csaba vezérigazgatót, aki utal arra, hogy a közel 50 milliárd forintos, az EU által 2009 nyarán jóváhagyott modernizációs programjuk költségeinek 85 százalékát Brüsszel állja.

A rekonstrukció első ütemében 22 kilométeren új pályát építenek, megkezdték a megállóhelyek átépítését, villamosítják a Szombathely-Körmend-Szentgotthárd vonalat, korszerű biztosítóberendezést telepítenek a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd szakaszra, 4 új villamos-motorvonatot vásárolnak, és Sopronban egy közúti alul-, Szombathelyen pedig egy felüljárót építenek - sorolta a vezérigazgató. Az idei évvel kapcsolatban a vezérigazgató úgy vélekedett: bár elemzők szerint kifelé halad az ország a recesszióból, az alagút vége még nem látszik, ezért nehéz évvel számolnak.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!