2011. szeptember 21. 05:28

A kedd délutáni hirtelen gyengülés után szerda reggel is jelentősen esett a frank jegyzése az euróval szemben.

Magyar idő szerint reggel 7 óra magasságában 1,23 felé emelkedett az euró-frank keresztárfolyam miután kedd délután az 1,2-es szintekről ugrott meg 1,21 felé. A frank gyengülését az a pletyka hajtja, mely szerint a svájci jegybank a korábban megállapított 1,2-es minimális árfolyamról 1,25-re emelné azt a szintet, amely alá semmi esetre sem engedi a jegyzést.

Az euró és a frank keresztárfolyama az elmúlt napokban

Az 1,23-as szint egyébként a mostani 287-es euró-forint árfolyam mellett 233 forintos frankot jelent. Ha a forint az elmúlt időben tartani tudta volna a korábbi 275-ös szintjét az euróval szemben, akkor egy frank most már "csak" 223 forintba kerülne.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.