1p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		

A márciusi nehéz helyzet után ma ismét pánik söpört végig a magyar kötvénypiacon: rohamosan nőnek a hozamok, vevő pedig nincs.

A kétéves hozamok 9,5% közelében vannak, ami régen volt már. Mindennek az EKB az "oka" aki maga is emelni készül, illetve a többi EM ország, ahol párhuzamosan emelgetik a kamatokat, hogy letörjék az inflációt. Így otthon is magasabb hozamok kellenek, hogy a forintot, mely 248 felett is járt az előbb az EUR-val szemben, továbbra is attraktívnak mutassák (a pánikhoz lehet hozzájárult O Vikor tegnapi adósságátütemezéses gondolata is...).

Persze a többi EM ország "könnyen emel", hiszen ott a növekedés nem 2%-os. Ez az emelés ha folytatódik szépen nyírja majd el a magyar növekedési kilátásokat (kéz a kézben az erős forinttal, ami kell az inflációs cél eléréséhez). Ehhez jön a kilátástalan gazdaságpolitika, és az előnytelen demográfiai helyzet megtetőzve rekord adósságállománnyal. Lesz-e időnk befutni az EUR-ba mielőtt komolyabbra fordul a helyzet? Mentség-e az EUR egyáltalán?

10%-os hozamok lesznek hamar otthon. A központi bankok emelése pedig elnyírja majd a gazdasági növekedést sok fejlődő országban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.