2008. június 6. 13:44

A márciusi nehéz helyzet után ma ismét pánik söpört végig a magyar kötvénypiacon: rohamosan nőnek a hozamok, vevő pedig nincs.

A kétéves hozamok 9,5% közelében vannak, ami régen volt már. Mindennek az EKB az "oka" aki maga is emelni készül, illetve a többi EM ország, ahol párhuzamosan emelgetik a kamatokat, hogy letörjék az inflációt. Így otthon is magasabb hozamok kellenek, hogy a forintot, mely 248 felett is járt az előbb az EUR-val szemben, továbbra is attraktívnak mutassák (a pánikhoz lehet hozzájárult O Vikor tegnapi adósságátütemezéses gondolata is...).

Persze a többi EM ország "könnyen emel", hiszen ott a növekedés nem 2%-os. Ez az emelés ha folytatódik szépen nyírja majd el a magyar növekedési kilátásokat (kéz a kézben az erős forinttal, ami kell az inflációs cél eléréséhez). Ehhez jön a kilátástalan gazdaságpolitika, és az előnytelen demográfiai helyzet megtetőzve rekord adósságállománnyal. Lesz-e időnk befutni az EUR-ba mielőtt komolyabbra fordul a helyzet? Mentség-e az EUR egyáltalán?

10%-os hozamok lesznek hamar otthon. A központi bankok emelése pedig elnyírja majd a gazdasági növekedést sok fejlődő országban.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.