TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. június 6. 13:44

A márciusi nehéz helyzet után ma ismét pánik söpört végig a magyar kötvénypiacon: rohamosan nőnek a hozamok, vevő pedig nincs.

A kétéves hozamok 9,5% közelében vannak, ami régen volt már. Mindennek az EKB az "oka" aki maga is emelni készül, illetve a többi EM ország, ahol párhuzamosan emelgetik a kamatokat, hogy letörjék az inflációt. Így otthon is magasabb hozamok kellenek, hogy a forintot, mely 248 felett is járt az előbb az EUR-val szemben, továbbra is attraktívnak mutassák (a pánikhoz lehet hozzájárult O Vikor tegnapi adósságátütemezéses gondolata is...).

Persze a többi EM ország "könnyen emel", hiszen ott a növekedés nem 2%-os. Ez az emelés ha folytatódik szépen nyírja majd el a magyar növekedési kilátásokat (kéz a kézben az erős forinttal, ami kell az inflációs cél eléréséhez). Ehhez jön a kilátástalan gazdaságpolitika, és az előnytelen demográfiai helyzet megtetőzve rekord adósságállománnyal. Lesz-e időnk befutni az EUR-ba mielőtt komolyabbra fordul a helyzet? Mentség-e az EUR egyáltalán?

10%-os hozamok lesznek hamar otthon. A központi bankok emelése pedig elnyírja majd a gazdasági növekedést sok fejlődő országban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.