<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hétfő és szerda után csütörtökön is történelmi rekordot állított be a svájci frank az euró ellenében. Pedig délelőtt a svájci külkereskedelmi adatra még gyengült az alpesi valuta jegyzése, aztán jött a jóval gyengébb amerikai GDP-adat, valamint Juncker kijelentése.

Délelőtt még úgy tűnt, hogy egy kis időre fellélegezhetnek a svájci frankban eladósodott devizahitelesek, miután a szerdai rekordszint után kisebb mértékű korrekció következett be az alpesi valuta jegyzésében. A várt 2 milliárd frank helyett ugyanis, az éves szinten 27 százalékkal visszaeső svájci külkereskedelmi többlet áprilisban mindössze 1,5 milliárd lett. (lásd: Gyengül a svájci frank a vártnál rosszabb makroadat miatt)

Délelőtt a frank az euróval szemben 1,235-re gyengült vissza, míg forintban 218 alatt jegyezték az alpesi valutát. Igaz, már akkor is jeleztük, hogy a frank gyengülése nem változtat érdemben az árfolyamok technikai szempontból várható alakulásán (lásd: Hogyan lesz 240 forintos svájci frank?)

Aztán a délutáni amerikai GDP-adat, - a várt 2,2 helyett csak 1,8 százalékkal nőtt az USA gazdasága az első negyedévben -, valamint Jean-Claude Juncker kijelentése után - mely szerint az IMF elképzelhető, hogy a következő hónapban nem fogja elutalni Athénnak a hitelcsomag következő részét - a befektetők újra adni kezdték az eurót a frank ellenében. Az új történelmi rekord 1,2209 lett a közös európai pénzzel szemben, míg a forint ismét 220 környékén jár.

Junker luxemburgi kijelentésének következménye az euró-dollár keresztárfolyamban is megmutatkozik, a korábbi 1,42-es jegyzés rövid idő alatt 1,41-ig esett.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.