Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Szakonyi Péter Szakonyi Péter

A kuponos privatizáció egykori csúcstartója, Petr Kellner vezeti az egyesített cseh-szlovák gazdaglistát, míg a második helyen a cseh miniszterelnök Andrej Babis található. A Trend- E15 magazin friss kiadásai szerint a magyarországi lista élén álló Csányi Sándor éppen hogy beférne az ottani első tizenötbe. Az egyik szupergazdag időközben kínos rendőrségi ügybe keveredett.

Több mint 9 milliárd eurós vagyonnal (ami megközelítőleg 3000 milliárd forint) vezeti az idei gazdaglistát Petr Kellner. A Trend és az E15 kiadó gondozásban megjelenő két kiadvány - az egyik Pozsonyban, a másik Prágában hagyta el a nyomdát - összesített listát készített a valaha egy országnak számító két terület gazdagjairól. (A különbség csupán annyi, hogy a cseh verzióban koronában, a szlovákban pedig euróban adták meg a vagyonok becsült nagyságát.)

Petr Kellner, a lista vezetője (Forrás: Top 100 kiadvány)Petr Kellner, a lista vezetője (Forrás: Top 100 kiadvány)

A listavezető Kellner vagyonát - aki a Forbes idei globális listáján 19,1 milliárd dollárral szerepel -  a Trend/E-15 szerkesztői óvatosabban értékelték. Azt ugyan nem tudni, hogy a telekommunikációban, a pénzügyi szektorban, a médiában és egy sor hazai és külföldi befektetésben érdekelt 56 éves üzletember vagyonát miért tartják kisebbre a helyi szerkesztők, de annyi bizonyos, hogy a cseh és szlovák üzleti életben jobban tájékozottabbak, mint az amerikai lap.

A második helyen évek óta a mostani miniszterelnök Andrej Babis áll, akinek vagyona Kellnerének kevesebb mint a fele. Ugyanakkor érdekes, hogy míg Kellneré az elmúlt évben majdnem kétmilliárd euróval csökkent, Babisé egymilliárddal nőtt (2,849 milliárdról 3,996 milliárd euróra.) A “dobogó harmadik fokán” Daniel Kretínsky áll 3,4 milliárd eurós vagyonnal.

Egymilliárd eurósnál nagyobb vagyonnal - ez  a jelenlegi árfolyam mellett 350 milliárd forintnak felel meg - az első 15 helyezett rendelkezik. Ez egyben azt is jelenti, hogy a magyar listákat vezető Csányi Sándor  310 milliárd forintosra tartott vagyonával bizony nem férne be a cseh-szlovák lista élmezőnyébe. A felsorolás végén álló, 100. helyezett Jaroslav Nosekhez is 126 millió eurós vagyont társítottak a szerkesztők.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.