2018. május 24. 08:58
mfor.hu

Meglehetősen szkeptikusak a piacok az új olasz kormány kapcsán, amelyet jelez, hogy tovább növekedtek az ottani államkötvények hozamai.

Az olaszt 10 éves kötvény hozama 2,4 százalék felé emelkedett, ami közel 200 bps-tal magasabb a német 10 évesnél. A több mint 60 bsp-os elmúlt napok kitörésének oka az olasz kormányalakítás és program körüli turbulencia. A Liga és az Öt Csillag Mozgalom közös programja az euró övezet stabilitását veszélyezteti, mivel részleges államadósság elengedést tartalmaz, és jelentős kiadásnövelő tételeket nevez meg, mint alanyi jogon két évig járó 780 eurós alapjövedelem, társasági és személyi adócsökkentés, a korábban megemelt nyugdíjkorhatár részleges visszavonása, ami az amúgy is magas 130 százalékos GDP arányos államadósságot tovább duzzaszthatja, írja hírlevelében az Equilor. 

A tervek között szerepel Paulo Savona euroskeptikus közgazdász új gazdasági miniszterként, és Guiseppe Conte politikában nem jártas jogászprofesszor miniszterelnökként. Az olasz kötvény hozamemelkedése Dél Európa többi országára is hatással van.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.